Publicador de continguts


L'Ajuntament participa de la reunió per revisar el compliment de les propostes del VII Parlament Infantil


1 d’abril de 2019

L'objectiu és fer seguiment de les demandes formulades pels onze Consells Infantils de les Ciutats Amigues de la Infància en el VII Parlament Infantil

L'Ajuntament ha traslladat les accions realitzades per les diferents àrees en matèria de violència escolar i a l'entorn familiar

Palma, 1 d'abril de 2019.- Les institucions i organismes de les Illes Balears participants del Parlament Infantil s'han reunit avui al Parlament de les Illes Balears amb la finalitat de realitzar un seguiment del compliment de les demandes sorgides del VII Parlament Infantil, que es va celebrar el 19 de novembre de 2018.

El VII Parlament Infantil es va celebrar sota el títol "lnventant la vacuna de la pau i el bon tracte" i va girar al voltant de les accions per lluitar contra diferents tipus de violències com les que es produeixen en l'àmbit escolar, a l'entorn familiar, la violència masclista o la violència en els mitjans de comunicació i Internet. 

A la reunió de seguiment, organitzada per UNICEF Comitè Balears en col.laboració amb l'Oficina de Defensa de Drets del Menor (ODDM), hi han assistit el Director General de Participació Ciutadana, Joaquín de María; la directora general d'Educació, Joana Bardina, i la tècnica de Benestar Isabel Cortada, per a traslladar les actuacions realitzades des de l'Ajuntament de Palma en l'àmbit de la violència a l'escola, l'assetjament escolar i la violència a l'entorn familiar. La trobada també ha comptat amb la participació de representants dels Consells infantils de Formentera i Santanyí, reconegudes també com a Ciutats Amigues de la Infància; el Consell Infantil del Consell de Mallorca i els dos centres educatius referents en Drets d'Infància i Ciutadania Global a les Illes Balears: l'escola Mata de Jonc i el col.legi Àgora Portals.

Propostes per a combatre la violència a l'escola i l'assetjament escolar

L'Ajuntament de Palma desenvolupa diferents actuacions dirigides a realitzar prevenció, intervenció i detecció d'aquest tipus de situacions, i aquestes es troben recollides a l'eix 4 del Pla d'infància municipal i es concreten en els objectius 4.4. i 4.5.:

  • Vetllar per l'eliminació d'estereotips i violències masclistes i desigualtats de gènere, i dels relacionats amb l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere.

  • Assegurar la inclusió de col.lectius diversos.

Aquests objectius es vinculen en accions concretes que desenvolupen diverses àrees municipals:

  1. Tallers gratuïts per a escoles, instituts i entitats ciutadanes infantils i de joves, sobre violències masclistes, diversitat afectiu-sexual i d'identitat de gènere (prevenció i sensibilització).
  2. Activitats ludicoesportives inclusives per a nins i adolescents amb diversitat funcional, sensorial i cognitives.
  3. Formació del personal municipal en diversitat funcional, sensorial i cognitiva.
  4. Manteniment del Servei d'Integració i Atenció a Persones amb Discapacitat (SIAD).
  5. Incorporació d'aspectes d'igualtat entre nines i nins, i d'atenció a col.lectius amb necessitats especials, com també formació en aquesta línia a les convocatòries de subvencions.
  6. Treballar la diversitat cultural, d'origen i religiosa a les escoles de Palma mitjançant el projecte "Participem i convivim a l'escola".
  7. Difusió de la guia Stop Racisme.
  8. Participació i lideratge de la Xarxa Stop Racisme.

Propostes per a combatre la violència a l'entorn familiar

L'Ajuntament de Palma desenvolupa diferents actuacions dirigides a realitzar prevenció, intervenció i detecció d'aquest tipus de situacions, es troben recollides a l'eix 4 del Pla d'infància municipal i es concreten en l'objectiu 4.2.: Assegurar una atenció adequada i la protecció de la infància i l'adolescència.

Aquest objectiu es concreta en accions que desenvolupen diferents àrees municipals, concretament la feina se centra en:

  1. Manteniment del treball individual, grupal i comunitari, que es realitza des dels centres de serveis socials i altres serveis municipals, i avaluació per a assegurar la millora contínua.
  2. Millora de la difusió del Programa d'atenció a filles i fills de dones víctimes de violència de gènere. Instauració de procés de revisió i millora contínua.
  3. Manteniment del Programa de suport familiar.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023