Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament de Palma i Baldea presenten la campanya "Estima'ns per sempre. No ens abandonis"

8 de febrer de 2018

Fan una crida a la responsabilitat dels propietaris d'animals de companyia i al foment de les adopcions

Palma, 8 de febrer de 2018.- La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, el coordinador de l'Àrea, Josep Maria Rigo i la coordinadora de l'entitat animalista Baldea, Maxi Lange, han presentat avui matí la campanya "Estima'ns per sempre. No ens abandonis", per lluitar contra l'abandonament dels animals de companyia.

Concretament han presentat la nova imatge d'aquesta campanya a uns dels dos autobusos de l'EMT on estarà il·lustrada els propers mesos. Aquesta imatge també es difondrà amb bànners als webs municipals, pantalles de les oficines d'atenció ciutadana i a les xarxes socials.

Durant la presentació, Neus Truyol ha fet una crida a la responsabilitat dels propietaris d'animals de companyia, perquè siguin conscients del que suposa tenir un animal a casa. Igualment la coordinadora de Baldea, Maxi Lange, ha recordat la importància de dedicar temps per atendre les necessitats dels animals, especialment per educar-los, ja que a pesar que els abandonaments estan minvant es produeixen abandonaments d'animals amb problemes de comportament que, per tant, resulten difícilment adoptables per altres persones.

Tant Truyol com Lange han recordat que les persones que desitgin tenir un animal haurien de prioritzar l'adopció per davant de la compra. Per donar a conèixer els animals que hi ha a centres com Son Reus a disposició dels ciutadans que en vulguin adoptar, l'Ajuntament ha realitzat un recull de fotografies per posar en valor cans i moixos de races mestisses, també molt atractius i necessitats d'una família que els aculli.

Feu clic aquí per veure les imatges.

Aquest missatge i les campanyes que es realitzen des de l'Àrea regularment, estan donant els seus fruits i el missatge de l'adopció està calant a la nostra societat. Resulta especialment positiva la dada del 7% de reducció de les entrades de cans al Centre de protecció animal de Son Reus. El total d'entrades de cans ha passat de 1.612 l'any 2016 a 1.497 el 2017, seguint la tendència de decreixement dels darrers anys.

La dada negativa és en el cas dels moixos: les entrades han augmentat un 32%. Per una banda, emperò, aquesta xifra també és un indicatiu positiu, perquè cada vegada hi ha més renúncies (persones que entreguen els moixos al Centre en lloc d'abandonar-los pel carrer) i perquè significa que creixen les captures d'animals vagabunds.

Més informació a https://adopta.palma.cat

Data darrera modificació: 21 de febrer de 2018

Agenda