Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

120 alumnes ja tenen els permisos per participar al setè mercat ICAPE

3 d'abril de 2019

Representen 40 grups de primària i secundària d'un total de 19 centres escolars

Palma, 3 d'abril de 2019. ¿ El batle de Palma, Antoni Noguera, i la directora general de Comerç, Pilar Sansó, han lliurat avui el permís d'ocupació de via pública a 120 alumnes, per tal de poder participar al mercat ICAPE que gestiona l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI). Els estudiants representen 40 grups de primària i secundària de 19 centres escolars de Palma, Calvià, Marratxí, Llucmajor i Santa Maria. Durant aquest curs, tots aquests centres han aplicat ICAPE a l'aula. A l'acte han assistit també: la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín; la directora general de Fires, Mercats i Ciutadania, Griselda Sesé; la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Francisca Alorda; i la directora gerent de l'IDI, Núria Hinojosa.

El mercat tindrà lloc el dia 8 de maig a la Plaça Major. És l'activitat final que tanca el programa ICAPE, que celebrarà la seva setena edició. Els centres escolars que hi participaran són: Sant Francesc, CEIP Es Pil·larí, Col·legi Pius XII, Col·legi Santa Magdalena Sofia, CEIP Son Oliva, Col·legi Manjon, Col·legi Ntra. Sra. Consolació, CIDE, IES Emili Darder, Col·legi Juan de la Cierva, Col·legi La Porciúncula, Sagrat Cor, Sant Pere, IES Antoni Maura, CC Es Liceu, Col·legi Ramon Llull, IES Santa Maria, IES Llucmajor i IES Calvià.

L'objectiu d'ICAPE, gestionat des de l'IDI i impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria, i Educació i Universitat, és fomentar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d'una cooperativa o d'una ONG.
Les escoles s'adhereixen a ICAPE de forma voluntària i, durant aquestes set edicions, la majoria de centres han repetit l'experiència i fins i tot l'han ampliat a més cursos. Fins a 114 grups d'alumnes de primària i secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant el curs, els alumnes creen i gestionen una cooperativa, en el cas de primària i FP, o una ONG en el cas de secundària. Passen per totes les etapes de constitució d'una empresa i després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de secundària, es donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup, i la resta els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són: Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Per tal d'aconseguir vendre tota la producció, l'IDI organitza el mercat ICAPE, a on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements adquirits durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre a la via pública els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Altres municipis que també compten amb aquest mercat són Inca, Manacor, Maó i Eivissa.

Data darrera modificació: 3 d'abril de 2019

Agenda