Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Els alumnes de l'IES Joan Alcover i l'IES Ramon Llull sembren els primers arbres del bosc urbà

8 d'abril de 2019

Durant tot el curs els alumnes d'ambdós centres i els tècnics de l'Àrea de Model de Ciutat han impulsat el projecte "Com es fa un parc?" per a implicar l'alumnat en la construcció del bosc urbà

Avui s'ha iniciat la sembra d'arbres i la previsió és que el projecte del bosc urbà estigui finalitzat al llarg d'aquest estiu

Biel Horrach: "El projecte participatiu amb els alumnes permet que els projectes municipals passin de tenir una lectura més paternalista a tenir una relació de corresponsabilitat amb els veïnats"

Palma, 8 d'abril de 2019.- Uns 25 alumnes de l'institut d'educació secundària Joan Alcover han iniciat avui el procés de sembra d'arbres al bosc urbà del Canòdrom. Aquesta activitat, s'emmarca en el projecte participatiu amb els alumnes que inicià l'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne amb aquest Institut i amb l'IES Ramon Llull i que ha arribat a centenars d'alumnes d'aquests dos centres.

El director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, juntament amb l'arquitecte del projecte, Pere Soler, i la directora de l'IES Joan Alcover, Aina Llabrés, han explicat el procés participatiu amb joves que s'ha duit a terme durant el curs. "Hem tingut xerrades amb els tècnics de l'Ajuntament que culminen amb la sembra d'arbres; ara, a més, els alumnes seguiran amb el projecte del Velòdrom, on explicaran la seva idea de com ha de ser el parc", ha dit.

Horrach, per la seva banda, ha explicat que aquest projecte s'ha treballat durant el curs. "Els tècnics han explicat als alumnes com es dissenya un parc i ara ells participen en la construcció d'un espai públic de la ciutat; així els projectes municipals passen de tenir una lectura més paternalista a tenir una relació de corresponsabilitat amb els veïnats", ha dit.

Horrach ha recordat que la segona fase a l'àmbit del Velòdrom recollirà les propostes que han fet els alumnes definint com volen que sigui el parc basant-se en els criteris de participació en la presa de decisions establerts a través de la declaració de Palma, Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef.

Recta final de les obres del bosc urbà

Les obres del bosc urbà del Canòdrom començaren el passat mes de juliol i la previsió és que finalitzin entre el juliol i l'agost d'enguany. El pressupost d'adjudicació de l'obra és de 853.050 euros, procedents de la Llei de capitalitat.

La parcel·la del Canòdrom té més de 16.000 metres quadrats. El projecte preveu que s'hi plantin uns 280 arbres autòctons com ara lledoners, pins, alzines, roures, blades, pollancres, oms, xiprers, oliveres i d'altres. També s'ha projectat plantar milers d'unitats d'arbusts com mata, llorer, arbocera, ginesta, estepa blanca i herba, entre molts d'altres.

Horrach ha destacat els sistemes de drenatge que incorpora el parc, que permetran que l'aigua de pluja s'autogestioni i a més es complementaran amb sistemes de reg amb aigua regenerada. "Serà un espai molt més fresc i la vegetació funcionarà molt millor", ha dit. Durant els propers mesos la previsió és plantar arbrat i arbusts i, posteriorment, incorporar el mobiliari urbà.

S'establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s'eliminaran les barreres arquitectòniques per a fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants. A més, es recuperarà el ramal de l'antiga síquia de la font de la Vila que es troba a la zona.

Data darrera modificació: 9 d'abril de 2019

Agenda