Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

La 24a Foto Jove mostra al Solleric les expressions fotogràfiques de més de mil joves sobre el 'Guernica'

12 d'abril de 2019

Un total de 25 centres educatius han participat en aquesta activitat de Palma Educa

Palma, 11 d'abril de 2019.- El Casal Solleric mostra des d'avui els treballs fotogràfics de més de mil joves a la 24 edició de Foto Jove, enguany dedicada al Guernica i als símbols característics del famós quadre de Pablo Picasso.

Avui ha tingut lloc al pati central l'acte de lliurament de premis als guanyadors de les diferents categories. Enguany han participat en el lliurament de premis els regidors d'Educació i Esports, Susanna Moll, i de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió; juntament amb representants de Foto Ruano, El Corte Inglés, CEF, EDIB, Curs Fotografia Mallorca, Casa Vila, Cinemes de Palma i llibreries Baobab i Quart Creixent.

Foto Jove és una activitat destacada en el Programa Palma Educa de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Palma, creada per Pilar Negredo el 1996. Durant 24 anys ha tingut com a objectiu apropar la fotografia als joves amb la intenció d'ampliar les seves mirades, ensenyar-los a raonar, i a través de l'art i la història ajudar-los a expressar en imatges les seves emocions i creativitat.

La Guerra Civil espanyola i les seves circumstàncies, el bombardeig de Guernica, l'encàrrec del quadre per part de la República Espanyola el 1937 a Picasso, el cubisme i la seva manifestació en la fotografia, així com el dolor, la tragèdia i l'esperança que acompanyen totes les guerres, són alguns dels conceptes que els joves participants de 25 centres d'educació, han plasmat en els seus treballs fotogràfics.

L'activitat, que va començar l'octubre del passat any, s'ha anat desenvolupant en el transcurs dels mesos a través de tallers i treballs amb els centres i els seus professors. Foto Jove "Guernica" és un exercici d'exploració en la nostra història nacional i contemporània, que ha ensenyat a raonar i a experimentar emocions relacionades amb la guerra, les injustícies socials, les reivindicacions de la dona, i interpretar fotogràficament la simbologia de la nostra obra pictòrica més internacional. Al·legories de pau i guerra reflectides en més de 5.000 fotografies.

L'exposició es pot veure al Casal Solleric fins a finals de maig, acompanyada d'una projecció sobre el Guernica i dos vídeos amb les millors fotografies dels joves artistes. Un exercici d'expressió i creativitat que ningú es pot perdre.

Premis categoria de 8 a 12 anys:

  • Primer premi El Corte Inglés: Carme Vadell Marí, Escola Mata de Jonc.
  • Segon premi Foto Ruano: Jana Garcías Garcías, IES Madina Mayurqa.
Premis categoria de 13 a 15 anys:
  • Primer premi Curs de Fotografia Mallorca: Arnau Vadell Marí, IES Josep M. Llompart.
  • Segon premi Foto Ruano: Tania Otamendi Hennig, CIDE.
Premis categoria de 16 a 20 anys:
  • Primer premi EDIB: Pau Pascual Llompart, Col·legi Santa Mònica.
  • Segon premi CEF: Joana Eugènia García Sans, CIDE.

Data darrera modificació: 15 d'abril de 2019

Agenda