Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'onzena edició de "L'escola al mercat" finalitza amb una gimcana per a promocionar la dieta mediterrània

16 d'abril de 2019

120 alumnes del CC La Salle han participat en l'activitat al mercat de l'Olivar com a acte de cloenda

1.559 alumnes de 20 escoles han format part enguany de la iniciativa per a millorar els hàbits alimentaris i de consum i conèixer els mercats municipals

Palma, 16 d'abril de 2019.- L'Àrea de Sanitat i Consum i la Fundació Agrupació han realitzat avui, com a cloenda de l'onzena edició de "L'escola al mercat", una gimcana per a promocionar la dieta mediterrània. En l'activitat hi han participat 120 alumnes de 3r de primària del CC La Salle, guanyador del premi al centre més participatiu de l'edició 2018-2019, als quals la regidora Antònia Martín ha donat l'enhorabona. Els nins i nines han participat en tallers de cuina, manualitats i jocs per a aprendre receptes i el valor d'una alimentació saludable i l'exercici físic.

Aquesta gimcana ha estat el punt final de "L'escola al mercat", que enguany ha comptat amb 1.559 alumnes de 20 centres escolars. Aquest projecte, que es desenvolupa des de 2009, té com a objectius millorar els hàbits alimentaris, promoure el consum responsable i dinamitzar la xarxa de mercats alhora. S'ha duit a terme gràcies a un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i diverses institucions i organismes de les Illes Balears als quals la regidora ha agraït la feina: Govern de les Illes Balears, Mercapalma, Associació Patronal de Majoristes de Mercapalma de Fruites i Productes Hortícoles i Federació de Mercats Permanents de Mallorca.

Cal recordar que "L'escola al mercat" és una activitat dirigida a nins i nines de 3r a 6è de primària que cerca beneficis educatius i de salut, ja que l'objectiu, segons ha dit Martín, és que els infants "aprenguin a valorar els mercats municipals del seu barri com a referència per a comprar producte fresc i local, a sentir-los com a part de la seva cultura i a valorar-los de cara a la seva salut". La iniciativa va sorgir també per a lluitar contra els problemes de sobrepès i obesitat infantil i juvenil actuals fomentant especialment el consum de fruites i verdures.

En aquesta edició hi han participat els següents centres: CEIP Aina Moll i Marquès, CC La Salle, CEIP La Soledat, CC La Porciúncula, CC Corpus Christi, CEIP Santa Catalina, CC Santa Magdalena Sofia, CEIP Rei Jaume I, CC San Alfonso María de Ligorio, CC Nuestra Señora Escuelas Pías, CC Sant Francesc, CEIP de Pràctiques, CEIP Gabriel Vallseca, CEIP Santa Isabel, CEIP Jafudà Cresques, CEIP El Terreno, CEIP Alexandre Rosselló, Centre Lycée Français, CEIP Rafal Vell i CEIP Son Pisà.

Data darrera modificació: 17 d'abril de 2019

Agenda