Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament vol integrar Bombers de Palma a la xarxa pública de seguretat i emergències TetraIB

19 d'agost de 2019

Adrover: "Posam en marxa la roda per millorar i garantir entre totes les persones i institucions implicades en casos d'emergència a Palma"

Palma, 17 d'agost.-L'Ajuntament de Palma està interessat en integrar els Bombers de Palma en el servei públic de comunicacions, TetraIB, per millorar i unificar la capacitat de resposta davant situacions d'emergència.

La regidora de l'àrea de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, s'ha reunit amb el director gerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (Ibetec), Bartomeu Tugores, per conèixer com funciona la xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències del Govern de les Illes Balears.

En aquesta reunió també han participat la directora general de seguretat ciutadana, Gloria Nieto, i el sotsoficial de bombers de Palma, Joan Rosselló.

La incorporació de Palma a la xarxa pública farà possible la integració de les comunicacions del serveis de Seguretat i Emergència del municipi amb la resta d'organismes públics de les Illes Balears subscriptors del servei.

Segons Adrover, això significarà "posar en marxa una roda per millorar i actualitzar les comunicacions a l'Àrea de Seguretat Ciutadana, i a més a més en col·laboració amb el Govern".

La regidora ha comprovat, a les instal·lacions de l'Ibetec al Parc Bit, com funciona aquesta xarxa mòbil i ha manifestat que, en cas de signar el conveni entre Ajuntament i Govern, es "garantirà la comunicació entre totes les persones i institucions implicades en casos d'emergència", la qual cosa permetrà, ha apuntat, que Palma"serà una ciutat més segura i connectada".

D'aquesta manera es facilitarà la coordinació de tots els serveis públics involucrats d'una manera més eficaç i eficient en la presa de decisions i en el moment deles intervencions.

Els serveis deles estacions TetraIB estan orientats a oferir comunicacions segures al personal de les administracions públiques amb competències de Seguretat i Emergències de les Illes Balears. Entre d'altres, l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el personal operatiu del Servei d'Emergències d'Illes Balears (SEIB112) depenentde la Direcció d'Emergències del Govern, els Serveis d'Atenció Mèdica Urgent(SAMU061) de l'IB-Salut de la Conselleria de Sanitat i Consum, i la major part de les policies locals.

Ibetec hacedit dos terminals portàtils de comunicació tetraIB als bombers de Palma per a realitzar proves de comunicació de la xarxa.

Data darrera modificació: 19 d'agost de 2019

Agenda