Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Palma, darrera destinació de la campanya "Fes circular la teva llauna al groc"

21 d'agost de 2019

L'Ajuntamentde Palma col·labora amb aquesta iniciativa que pretén impulsar el reciclatge de les llaunes a les platges 

Palma, 21 d'agost de 2019.- L'Ajuntament de Palma col·labora amb la campanya"Cada llauna compta", el programa europeu de sensibilització mediambiental que ha duit a terme aquest estiu una important campanya de sensibilització sobre reciclatge. Durant quasi dos mesos ha recorregut diverses platges i ara és el torn de les platges de Palma.

Sota el títol de "Fes circular la teva llauna al groc", aquesta campanya del programa europeu continuarà transmetent ara també als banyistes de les platges de Can Pere Antoni, Cala Major i Platja de Palma que la llauna de begudes és un envàs òptim en l'entorn de l'economia circular, i que per això és important que incorporin en el seu coneixement el gest de dipositar els envasos metàl·lics al contenidor groc, tancant així el cicle que dona l'inici a l'economia circular de les llaunes de begudes i cuidant el medi ambient mitjançant l'estalvi de materials i energia.

Gràcies al reciclatge, el 75% dels metalls produïts per la humanitat encara segueixen en ús.

Qui comunicarà als banyistes la importància que té reciclar llaunes de begudes seran els dinamitzadors de la campanya. A més, aquests també duran una motxilla recol·lectora de llaunes per a facilitar el gest del reciclatge als banyistes.

Sobre "Cada llauna compta"

"Cada llauna compta" és un programa de sensibilització mediambiental entorn al reciclatge de llaunes de begudes present a 14 països europeus. Sorgeix per primera vegada l'any 2009 al Regne Unit i arranca a Espanya el 2015.

"Cada llauna compta" fa esment a la importància que té reciclar la nostra llauna de begudes quan ens trobam fora de la llar i ens sensibilitza sobre l'acció del reciclatge. Les llaunes de begudes es composen de materials metàl·lics que poden reciclar-se infinites vegades sense perdre les seves propietats. Cada llauna de begudes que reciclam pot convertir-se en una de nova, o bé en un altre producte com una bicicleta o un component d'un satèl·lit espacial. 

Data darrera modificació: 22 d'agost de 2019

Agenda