Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

EMAYA ha presentat als centres educatius de Palma el programa "EMAYA a l'escola", amb activitats sobre l'aigua i els residus

10 de setembre de 2019

El curs passat aquest programa educatiu va arribar a 18.400 alumnes de 121 centres, que realitzaren 400 activitats d'educació ambiental

Per a aquest curs, ja s'han rebut 165 reserves d'activitats en només 3 dies

Palma, 10 de setembre de 2019.- Des dels inicis del mes de setembre s'ha començat a distribuir als centres escolars de Palma i difondre entre la comunitat educativa el programa educatiu "EMAYA a l'escola", d'activitats educatives sobre la gestió de l'aigua, els residus i el reciclatge.

El programa educatiu "EMAYA a l'escola" es va iniciar el curs 2011-12, centrat en les dues principals àrees de treball de l'empresa municipal, la gestió dels residus i del cicle de l'aigua a Palma. Durant el passat curs 2018-19 es varen realitzar més de 400 activitats per a 18.400 alumnes de 121 centres educatius del municipi de Palma.

Les activitats d'aquest programa educatiu tenen com a objectiu conscienciar sobre l'estalvi i l'ús responsable de l'aigua, així com potenciar la implicació ciutadana en la recollida selectiva de residus, les bones pràctiques ambientals i el civisme.

A través dels centres educatius i dels infants i joves es pretén arribar a les famílies, i implicar la ciutadania per a respectar al medi ambient i tenir una ciutat més neta i sostenible, els objectius d'EMAYA per a la ciutat.

Durant el curs passat, l'activitat que va tenir més demanda va ser "Joanet Recicles i el món dels contenidors", per als més petits, d'educació infantil i primers cursos de primària, que va arribar a 3.724 alumnes en 78 sessions, seguida de "Joanet de l'Aigua", una activitat per a conscienciar els més petits sobre el consum de l'aigua, que va arribar a 3.481 escolars en 75 sessions.

Per als alumnes de 3r a 6è de primària es varen realitzar també les activitats "Respectes els colors? Els residus i el reciclatge", per a 1.641 alumnes, i "El cicle de l'aigua a la natura i a la ciutat", per a 1.529. En el cas dels alumnes de secundària, s'han realitzat les activitats "Reciclatge i tractament de residus" i "El cicle integral de l'aigua", per a un total de 1.203 alumnes. El passat curs es va incorporar una activitat nova, "Joanet Recicles i Tomeu Granera", que ha tingut molt bona acollida, amb 29 sessions per a 1.586 alumnes.

Una de les activitats que ha tingut millor acollida enguany és el Camió del Reciclatge, que es desplaça als centres educatius (aquest curs a un total de 17), per a realitzar activitats per a tota l'escola i recollir residus especials (juguetes, roba, material informàtic, piles, bombetes, etc.).

Per al curs 2019-20 es mantenen aquestes activitats, vista la bona acollida i les valoracions molt positives rebudes des dels centres i es treballarà per a arribar a nous centres escolars als quals no ha arribat abans el programa "EMAYA a l'escola".

Així mateix, es manté la possibilitat de visitar les infraestructures i instal·lacions d'EMAYA: la planta depuradora de Sant Jordi, les fonts i la planta de potabilitzadora de Son Tugores, els embassaments i la planta de Lloseta. El curs passat 1.048 persones en 41 grups d'escolars i adults realitzaren aquestes visites guiades per educadors i tècnics de l'empresa.

En només 3 dies des que s'inicià la presentació del programa als centres educatius, ja s'han rebut 165 reserves d'activitats, prova de la bona acollida i la consolidació del programa educatiu d'EMAYA.

Les reserves per a participar en el programa educatiu "EMAYA a l'escola" es poden realitzar a través del portal web municipal de Palma Educa: http://www.palmaeduca.cat/

Més informació també a:

https://www.emaya.es/ca/educacio-i-conscienciacio/emaya-a-lescola/

https://www.emaya.es/ca/educacio-i-conscienciacio/visites-guiades/

Data darrera modificació: 11 de setembre de 2019

Agenda