Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Cort fa la primera passa per a continuar l'eix cívic del carrer de Blanquerna

11 de setembre de 2019

Truyol: "Si dissenyam una ciutat per als infants, serà una ciutat que directament té cura dels seus ciutadans i ciutadanes"

Es tracta d'un projecte d'urbanisme col·laboratiu on les associacions de veïns i els centres educatius participaran en el disseny d'aquest eix cívic.

Palma, 10 de setembre de 2019.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, acompanyada del director general d'Urbanisme, Biel Horrach, del director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, de la directora general de Comunitari i Joventut, Marga Gayà, del director general d'Educació, Jaume Ribas, i del coordinador del Districte Nord, Miquel Àngel Barceló, han presentat avui la primera acció per a desenvolupar la continuació de l'eix cívic de Blanquerna, des del carrer del Camp Redó i fins al final del carrer de Cotlliure.

Dins el marc de les activitats del Parking Day del pròxim divendres 20 de setembre, al carrer del Camp Redó, les regidories de Model de Ciutat, Cultura i Benestar Social, Educació i el Districte Nord, han organitzat una jornada d'urbanisme col·laboratiu amb les associacions de veïns i els centres educatius per tal de dissenyar l'eix cívic.

Truyol ha afirmat que "és un projecte d'urbanisme col·laboratiu, on les entitats i persones vinculades al barri i la zona participen activament en la seva definició". La regidora de Model de Ciutat ha afegit que "ja hem realitzat altres projectes d'aquesta manera com el Canòdrom i el Velòdrom, ja que una ciutat feta entre tothom, serà una ciutat més estimada per tothom".

El coordinador del Districte Nord, Miquel Àngel Barceló, ha explicat que "hem mantingut contacte amb les entitats del barri, les associacions de veïns, els centres docents i els centres de salut, i aquests ens han fet aportacions i propostes d'activitats per a realitzar el dia del Parking Day"

Aquest és un projecte recollit en els acords de govern i que suposa un projecte de ciutat. Desenvolupa els eixos cívics prevists en el PGOU i els transforma en eixos territorials per a aconseguir la cohesió urbana de la ciutat amb el seu entorn.

D'aquesta manera, es continua amb un eix cívic que connecta de forma agradable la plaça de Cort amb la plaça de París i que permetrà unir els centres d'equipaments i docents del barri al voltant d'una via per a vianants, unint l'antiga Presó i Son Busquets, amb els set centres docents de la zona, el mercat del Camp Redó i S'Escorxador.

Des de la Regidoria han explicat que amb les aportacions fetes durant aquesta jornada, es durà a terme una experiència d'urbanisme tàctic, que suposarà una intervenció directa temporal a l'espai per tal d'imaginar com seria el futur eix cívic i conscienciar els veïnats de com seria l'espai.

Finalment, Truyol ha explicat que "és un projecte beneficiós per al medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic; els eixos cívics són una eina fonamental per a la transformació dels espais on ara hi ha contaminació provocada pels cotxes, perquè siguin conquerits per persones a peu o amb bicicleta" i ha afegit que també es tracta "d'un urbanisme amb perspectiva de gènere i que promou Palma com a Ciutat Amiga de la Infància, perquè si dissenyam una ciutat per als infants, serà una ciutat que directament té cura dels seus ciutadans i ciutadanes".

Data darrera modificació: 12 de setembre de 2019

Agenda