Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat amb bicicletades nocturnes, microteatre al bus, rutes a peu per a conèixer Josep Balaguer i 30 activitats més

11 de setembre de 2019

Dalmau: "Donam les gràcies a totes les entitats, àrees, empreses i associacions que han participat en aquest programa, que se centra en el vianant amb el lema 'Camina amb nosaltres!'"

Dia 22 de setembre, amb motiu del Dia sense Cotxes, els trens, busos llançadora i aparcaments municipals de la Riera, carrer de Manacor i Marquès de la Sénia seran gratuïts per a "buidar Palma de cotxes"

Palma, 11 de setembre de 2019.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten van Bemmelen, la directora general de l'Àrea, Irene Nombela, i el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, han presentat avui el programa d'activitats que tindran lloc a partir del dilluns dia 16 de setembre amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 (SEM) que enguany du per lema "Camina amb nosaltres" i que aglutina activitats organitzades per l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament, el Consorci de Transports del Govern, l'Àrea de Cultura i Benestar Social i el Districte Nord.

Des del dilluns dia 16 de setembre i fins dia 22 de setembre la línia 2 de l'EMT serà gratuïta.

Dalmau ha donat les gràcies a totes les àrees, empreses i entitats que han participat en aquest programa, que enguany té per eix el vianant. "Dia 22, el Dia Sense Cotxes, oferirem aparcament gratuït als aparcaments de Marquès de la Sénia, la Riera i Manacor per tal de buidar Palma de cotxes", ha dit. Maarten van Bemmelen han explicat que aquest dia el tren i els busos llançadora seran gratuïts i ha explicat que així mateix es col·labora amb l'Ajuntament en els Premis a la Fidelitat al Transport Públic, que es lliuraran el dimecres dia 18. "La Setmana de la Mobilitat s'organitza per a fer pensar i donar opcions de transport públic", ha dit.

Rutes saludables

El sus a la SEM tindrà lloc dilluns amb la ruta saludable que sortirà des de diferents centres de salut i a la qual ja s'han inscrit més de 80 persones i que arribarà a les 11 hores a la plaça de Cort. Així, a partir d'aquest dia i fins dia 28 de setembre als carrers i places de Palma s'encadenaran més de 32 activitats entre bicicletades nocturnes per l'Eixample de Palma, tallers de manteniment de bicicletes, la projecció de la pel·lícula Bikes al CineCiutat, el Parking Day, que tindrà lloc dia 20 de setembre i al qual ja s'han inscrit més de 20 entitats per a transformar places d'aparcament en espais públic, i moltes altres.

Nova activitat per a conèixer Josep Balaguer: "Crono Palma"

Una de les novetats al programa d'enguany és l'activitat "Crono Palma", que tindrà lloc el dimecres dia 25 de setembre a les 18 hores des del Casal Balaguer. Coincidint amb el 150 aniversari del naixement del músic Josep Balaguer i Vallès es recorreran diversos indrets de la ciutat relacionats amb la seva vida, dirigit per Gaspar Valero. Aquesta activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al correu electrònic gvaleromarti@gmail.com.

El colofó a aquesta setmana arribarà el dissabte dia 21 de setembre amb la Gran Diada de la Mobilitat, que omplirà de jocs i tallers per a tota la família l'espai comprès entre el Teatre Principal i la font de les Tortugues, que es tallarà a la circulació i sumarà 16 activitats adreçades a famílies i als més petits. Així, aquest dia, a més de les activitats al carrer des de les 10 i fins a les 14 hores, l'ONCE organitzarà un circuit en què les persones puguin posar-se en el lloc d'una persona amb discapacitat visual, el CaixaForum durà a terme diferents tallers i visites familiars i se celebrarà així mateix el contacontes Lila. Jocs reciclats i el Cor Juvenil dirigit per Pere Víctor Radó durà a terme una actuació davant el Teatre Principal.

Dia sense Cotxes, Rodabarris i microteatre inspirat en El petit príncep

Aquest dia l'estació Intermodal acollirà la VIII Diada del Modelisme Ferroviari, es farà una ruta amb bicicleta per Palma a càrrec de l'historiador Joan Mas des de Cort fins a Marivent (5 quilòmetres) i es durà a terme a més la V Volta a Mallorca amb tren.

La Setmana Europea de la Mobilitat conclourà amb el recorregut Rodabarris, que tindrà lloc el dissabte dia 28 de setembre a les 10.30 a la plaça d'Espanya i que consisteix en una gimcana amb bicicleta per diferents punts de Palma i microteatre a les línies 7, 3, 14, 5, 8 i 10 de l'EMT amb improvisacions literàries inspirades en El Petit Príncep, organitzades per la Regidoria de Cultura i Benestar Social.

Data darrera modificació: 12 de setembre de 2019

Agenda