Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Les reserves de Cúber i del Gorg Blau pugen un 10% en poc més de 24 hores

11 de setembre de 2019

El nivell de l'embassament del Gorg Blau ha pujat 2,5 metres i Cúber 71 cm i es troben ara al 43'16% de la seva capacitat

Aquestes pluges han suposat una aportació molt positiva per a millorar l'estat de les reserves d'aigua

Palma, 11 de setembre de 2019.- Les importants pluges caigudes a la serra de Tramuntana al llarg del dia d'ahir i d'aquesta matinada, han suposat un important creixement de les reserves dels embassaments de Cúber i del Gorg Blau.

Avui matí s'ha pogut constatar que l'embassament del Gorg Blau havia pujat el seu nivell 2,53 metres des de dilluns passat i el de Cúber 71 cm. Això suposa que des de dilluns les reserves del Gorg Blau han passat del 31% al 43%, mentre que Cúber ha passat del 37,5% al 43,4%.

La reserva conjunta és ara del 43,16% mentre que dilluns era del 33,5%, passant així d'un total de 4 hm³ a 5,2 hm³ d'aigua embassada.

Així mateix, les pluges han suposat un increment molt destacat de l'aigua de les fonts que abasteixen el municipi de Palma (de Mestre Pere, d'en Baster i de la Vila), que han passat de 2.000 m³/dia a 18.000 m³/dia. Si bé la primera aigua té molta terbolesa, properament també suposaran una aportació molt important per a l'abastiment de Palma. Igualment, les pluges d'aquests dies contribuiran a la pujada del nivell dels aqüífers subterranis.

A l'espera de l'evolució de les condicions meteorològiques, aquest episodi de pluges ha resultat important per a millorar l'estat de les reserves d'aigua.

Data darrera modificació: 12 de setembre de 2019

Agenda