Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament aposta per la prevenció de l'abús sexual a menors

22 d'octubre de 2019

Se celebrarà una jornada en què  s'analitzarà la desprotecció dels menors davant l'abús a l'àmbit educatiu, esportiu i turístic

Vivas: "Apostam per prevenir els abusos sexuals a menors que es produeixen mitjançant relacions de confiança, ja sigui a casa, al'escola o al si de l'Església"


Palma,22 d'octubre de 2019- La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas; la directora de la Fundació Rana, PilarSevilla, i la psicòloga d'aquesta Fundació, Beatriz Benavente, presentaran la Jornada "Bones pràctiques en la prevenció de l'abús sexual a menors" que tindrà lloc el pròxim dijous 24 d'octubre al Centre social Flassaders.

Lainiciativa, organitzada per l'Ajuntament de Palma, en col·laboració amb la Fundació Rana, comptarà amb tres ponències en què s'abordarà la desprotecció dels nins i de les nines davant l'abús sexual a diferents àmbits: l'educatiu, l'esportiu i el turístic.

·        "Bonespràctiques dins l'àmbit educatiu" és la primera ponència en què es divideix aquesta jornada i que es farà de 9.30 a11 h. La psicòloga de la Fundació Rana, Beatriz Benavente, i la seva formadora, Patricia Moliné, analitzaran els tipus de pràctiques que poden dur a la desprotecció dels nins i de les nines dins l'àmbit educatiu. S'explicarà, a més, el programa ampli de protecció infantil i les eines de les quals disposa la Fundació Rana per a infants de 6 a 12 anys, com són el compte "Crida ben fort, Estela!", o la guia didàctica adreçada als mestres.

 

·        Sota el títol "Bones pràctiques dins l'àmbit esportiu" trobam las egona ponència de la jornada, que es durà a terme d'11.30 a 13 h. Serà a càrrec de l'esportista Gloria Viseras, representant de l'organització "Oro,plata y bronce", entitat que treballa en la sensibilització de la violència dins l'esport.

 

·        Tancarà l'acte la ponència "Bones pràctiques dins l'àmbit turístic" De 13 a 14 h, de la mà de Catalina Alemany, directora de l'Àrea de Responsabilitat Corporativa de Riu Hotels, la primera cadena hotelera a formar-se en la prevenció de l'abús sexual infantil.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar llum a una realitat incòmoda i sovint silenciada que afecta molts d'infants, ajudant-ne a detectar aquestes situacions d'abús i ensenyant a gestionar-les. El seu cost és de 1.439 euros, que assumeix l'Ajuntament. És la primera vegada que es fa una jornada d'aquestes característiques. La Fundació Rana -tot un referent en la lluita contra l'abús infantil- ha col·laborat amb anterioritat amb el consistori en l'elaboració d'una campanya audiovisual de sensibilització i amb els tallers que du a terme mitjançant Palma Educa.

Per a la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, aquesta jornada "és una aposta de l'àrea de família amb què volem donar eines als pares i a les mares perquè puguin detectar els abusos que poden patir els nins i nines dins l'àmbit domèstic". Recorda, Vivas, que "treballar per la família no és només reivindicar-la sinó fer polítiques valentes per enfortir els seus vincles i protegir-ne els membres"

Data darrera modificació: 23 d'octubre de 2019

Agenda