Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Cort llança un repte a la ciutadania per a aconseguir una Revetla de Sant Sebastià més cívica i sostenible

13 de gener de 2020

L'Ajuntament incrementarà els operatius de Seguretat Ciutadana amb més efectius al carrer i un equip per a vigilar conductes incíviques.

EMAYA augmentarà els recursos que s'hi destinen, amb més operaris de neteja i més contenidors, mentre que Participació instal·larà urinaris a cada plaça.

La campanya du per lema "Palma és ca teva, cuida-la!" i cerca implicar la ciutadania per a reduir les accions incíviques.

Hila: "Llançam un repte a la ciutadania: reduir els residus que es recullen, que l'any passat foren 9,5 tones, i que siguin unes festes més cíviques".

Palma, 13 de gener de 2020. L'Ajuntament de Palma posa en marxa avui una campanya per a aconseguir una Revetla de Sant Sebastià més cívica i més sostenible. La iniciativa es planteja com un repte a la ciutadania perquè, entre tothom, es redueixin les tones de residus que es recullen l'endemà de la festa i el nombre d'elements d'un sol ús que s'hi empren. Així, per a aconseguir-ho, el consistori reforçarà els operatius de Seguretat Ciutadana i de neteja. La campanya du per lema "Palma és ca teva, cuida-la!" i es podrà veure als mitjans de comunicació i a diferents espais publicitaris de la ciutat.

El batle de Palma, Jose Hila, ha presentat la iniciativa acompanyat pels regidors i regidores de Seguretat Ciutadana; Medi Ambient i Benestar Animal; Participació Ciutadana, i Educació i Política Lingüística, Joana M. Adrover, Ramon Perpinyà, Albert Jarabo i Llorenç Carrió, respectivament. "Tenim molt clar que millorarem els serveis que oferim, un objectiu que requereix l'ajuda de la ciutadania", ha explicat el batle. Hila ha afirmat que tant "el civisme com la sostenibilitat" centraran l'acció de govern dels pròxims anys. "Volem que cada dia més persones s'hi sumin i ens ajudin a millorar la nostra ciutat", segons Hila.

Per a començar aquest nou camí s'ha triat la Revetla de Sant Sebastià, "un vespre que reuneix unes 30.000 persones a Palma". "Llançam un repte a la ciutadania per a aquest vespre: reduir el nombre de residus que es recullen, que l'any passat foren 9,5 tones de brutor, i que siguin unes festes més cíviques", en paraules del batle. El batle ha afirmat que es tracta "d'una primera passa; ho seguirem fent a les altres festes que, com a ajuntament, organitzem, perquè creim que ens permetrà millorar com a ciutat", ha dit el batle.

Els dispositius

L'Àrea de Seguretat Ciutadana, EMAYA i Participació Ciutadana faran un esforç extra i incrementaran els seus efectius per a aquest vespre. D'aquesta manera, la Policia Local habilitarà un dispositiu amb 119 persones, un 10% més que 2019 i, Bombers, quatre dotacions amb 6 efectius cadascuna.

Pel que fa a l'operatiu de Policia, hi haurà un dispositiu específic de vigilància dels actes incívics a les vies i els espais lliures públics, especialment en els foguerons i els concerts. Així, 17 agents uniformats i de paisà s'encarregaran de controlar actes que incompleixin l'Ordenança municipal de neteja i l'Ordenança cívica. Posaran especial esment en el control d'actes incívics com embrutar la via pública i originar destrosses o desperfectes als béns públics i el mobiliari urbà, entre d'altres. Es vigilarà els incívics que orinin al carrer o aquells que hi deixin els fems.

EMAYA, per la seva part, incrementarà els seus recursos i els operaris de neteja. D'aquesta manera, 48 persones treballaran en l'operatiu de neteja, un 14% més que 2019. Pel que fa als vehicles i les màquines, n'hi haurà 28, prop d'un 25% més que 2019. A més, es posaran 180 contenidors extra, un 20€ més. A més, Participació instal·larà urinaris a cadascuna de les set places on s'han programat concerts, amb un total de 64 vàters.

La campanya

El repte es llança mitjançant una campanya, que comença avui per xarxes socials i que es podrà veure en diferents espais (cinemes, opis...) i als mitjans de comunicació. El dia de la Revetla serà present a les places; en concret, a les pantalles dels escenaris i els globus. La iniciativa mostra accions incíviques que es produeixen a una casa per a exemplificar que, si no es fa a casa, no s'ha de fer al carrer, com per exemple tirar menjar en terra.

Data darrera modificació: 14 de gener de 2020

Agenda