Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'EMT remarca la importància de validar amb Targeta Ciutadana i actualitza la llista d'establiments on es poden efectuar les recàrregues

25 de març de 2020

A l'espai web http://www.emtpalma.cat/ca/punts-de-recarrega figuren els gairebé 100 establiments oberts ara com ara on es pot recarregar la Targeta Ciutadana

L'EMT recorda que ara és summament important que tothom validi el viatge per a disposar de dades fiables i actualitzades del passatge i gestionar millor el compliment de les mesures de seguretat a l'interior del bus

Dalmau: "Les dades de l'EMT constaten que la ciutadania està quedant a casa; la setmana passada el volum de passatgers davallà un 85% i aquesta sumam un decreixement addicional d'un 30%"

Palma, 25 de març de 2020.- L'Empresa Municipal de Transports (EMT) reitera l'agraïment a la ciutadania que aquests dies està quedant a casa.

En aquest sentit, les dades de passatge de l'EMT del darrer cap de setmana i d'aquesta setmana demostren el civisme i la responsabilitat de la ciutadania. En aquest sentit, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Xisco Dalmau, agraeix als usuaris i usuàries habituals de l'EMT que en moments com l'actual quedin a casa. "Les dades de passatge l'EMT constaten que la ciutadania està quedant a casa; la setmana passada el volum de passatgers davallà un 85% i aquesta sumam un decreixement addicional d'un 30% en quatre dies" , afirma el regidor.

L'EMT recorda que des del dilluns dia 16 de març i com a mesura de seguretat ocasionada per la crisi sanitària del COVID-19, únicament s'admet el pagament amb Targeta Ciutadana o targetes prevenda al bus i no es permet abonar el bitllet en metàl·lic.

Per aquest motiu, des d'avui l'EMT posa a disposició de la ciutadania una llista actualitzada amb gairebé 100 punts i les seves corresponents adreces on es poden recarregar targetes i que romanen oberts (adjuntam llista). Aquesta llista es pot consultar també al següent espai web: http://www.emtpalma.cat/ca/punts-de-recarrega.

La importància de validar els viatges

En aquest sentit, l'EMT remarca que és summament important que tothom que puja al bus validi els viatges amb targeta. Aquest gest, validar el viatge, permet disposar de dades actualitzades per a poder ajustar el servei a la demanda. En moments com l'actual, en què s'ha fixat una ocupació màxima d'un 33% de la capacitat de cada bus per a garantir el compliment de les mesures de seguretat que estableixen una distància entre persones, per a l'EMT és summament important disposar de dades reals i actualitzades de passatge, cosa que només és possible si tothom valida el viatge.

Informació d'actualització d'horaris de línies de bus

Des d'avui s'han adaptat els horaris de l'EMT a la situació ocasionada per la crisi sanitària, que reflecteix un descens continuat de passatgers. Així, les línies A2 (Aeroport-l'Arenal); L1 (Portopí-Palau de Congressos), L2 (circular centre històric) L9 (Son Espanyol-el Sindicat); L22 (Cala Blava-plaça d'Espanya); L32 l'Arenal-Sindicat) i L34 (Son Espases-Son Gibert) deixen de prestar servei pel descens continuat del passatge. Tota la informació dels horaris actualitzada es pot trobar al següent enllaç: http://www.emtpalma.cat/ca/avis/-/aviso/adaptacio-del-servei-a-la-situacio-provocada-pel-covid-19/3850

Regles per als usuaris

Als busos de l'EMT, es demana als usuaris que triïn els seients que considerin oportuns intentant guardar les distàncies que considerin necessàries tal com s'ha anat advertint en els darrers dies. En cas d'anar drets, es demana que facin exactament el mateix. Cal recordar, a més, que l'accés al bus de l'EMT es realitza obligatòriament per la segona porta en lloc de per la porta del conductor/a. Ordenadament, els usuaris han d'adreçar-se a la part davantera per a validar el títol del seu viatge.

Data darrera modificació: 25 de març de 2020

Agenda