Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament de Palma treballa per a una reobertura segura de les escoles infantils i recupera el Projecte Escudella

21 de maig de 2020

El Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma oferirà que els infants puguin tenir cada dia menjar a taula al més saludable possible

El PMEI retornarà 47 mil euros a les famílies, la meitat de la quota del mes de març, quan les escoles tancaren a causa de l'estat d'alarma

Carrió: "Seguirem acompanyant les famílies i esperam tornar a obrir de manera segura les escoles al més aviat possible aplicant les mesures higienicosanitàries de la Conselleria de Salut i la d'Educació "

Palma, 21 de maig del 2020.- La Regidoria d'Educació recupera el Projecte Escudella d'alimentació saludable per a donar suport a les famílies de les escoles municipals en aquesta difícil situació. Per això, i per tal de garantir la continuïtat d'una alimentació saludable i sostenible, vinculada a la producció agrícola i ramadera de Mallorca, el Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma oferirà la possibilitat de recollir el menú diari a l'escola durant el període que coincideixi amb el curs lectiu i mentre es prolongui la declaració de l'estat d'emergència per la COVID-19. L'Àrea està treballant per a una reobertura segura de les escoles infantils que garanteixi la seguretat de les famílies i les persones treballadores tot complint les mesures que es marquin.

Aquest servei gratuït començarà al més aviat possible i s'hi podran acollir tots els infants de les escoles del PMEI. Les famílies que hi estiguin interessades ho han de comunicar a través de l'adreça de correu electrònic escolesinfants@pmei.palma.es. El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió ha explicat que "tot i les difícils circumstàncies volem que els infants comencin a recuperar la normalitat i mantenguin els hàbits saludables de cuina del Projecte Escudella a l'àmbit familiar. Per això farem carmanyoles amb dos plats cada una, un primer i un segon, compatibles nutricionalment i ho complementarem amb fruita o iogurts naturals". El servei s'oferirà aprofitant els recursos de les cuines de les escoles del Patronat Municipal.

"A més, complirem amb un altre dels compromisos que adquirírem, com és retornar la meitat de la quota del mes de març, quan les escoles del Patronat hagueren de tancar a causa de l'estat d'alarma. En concret, el muntat econòmic que es retornarà a les famílies és de 47.000 euros".

D'altra banda, dilluns dia 25, el personal docent es reincorporarà de manera presencial al seu lloc de feina per tal de continuar realitzant les tasques de preparació de materials educatius i acompanyament de les famílies.

Full de ruta per a l'obertura de les escoles infantils

"Malgrat que la Conselleria d'Educació no ha marcat un criteri comú a tots els centres educatius, com sí que han fet a altres comunitats, ahir va fer arribar als municipis una proposta de resolució en la qual es marquen els protocols sanitaris que s'han d'aplicar en l'àmbit escolar de l'educació 0 a 3", ha explicat avui el regidor. "D'altra banda, també indicaren que aquest document s'haurà de refondre amb l'Ordre ministerial de la fase 2 pel que fa als centres educatius, que es publicarà de manera imminent".

Aleshores la Conselleria farà arribar un protocol definitiu amb un guió de pla de reobertura de centres al qual s'hauran d'adaptar les escoles d'infants. Aquest pla haurà de ser autoritzat per Inspecció Educativa i per Sanitat.

"Des de l'Ajuntament de Palma i el PMEI manifestam una vegada més la voluntat d'obrir les nostres escoles al més aviat possible i sempre que puguem garantir la seguretat sanitària dels infants, les famílies i els treballadors. Ara bé, amb el calendari a la mà no volem marcar encara una data concreta per a aquesta obertura atesa la situació actual, ja que estam condicionats a les mesures que vagin establint i concretant el Govern de l'Estat i la Comunitat autònoma", ha conclòs Carrió.

Data darrera modificació: 22 de maig de 2020

Agenda