Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Les obres del col·lector arriben a les Avingudes

21 de maig de 2020

Durant les pròximes setmanes es treballarà a la intersecció entre l'avinguda de Gabriel Alomar i el carrer del General Ricardo Ortega

Es talla el primer tram del carrer del General Ricardo Ortega i es redueixen els carrils en aquest punt de les Avingudes

El col·lector, juntament amb el dipòsit de laminació, també en obres, evitarà abocaments a la mar

Palma, 21 de maig de 2020.- Les obres del col·lector interceptor han arribat ja a l'avinguda de Gabriel Alomar. Això suposarà una ocupació de la via pública en principi prevista per a unes 5 setmanes.

Concretament es talla el primer tram del carrer del General Ricardo Ortega, entre l'avinguda i el carrer de Manuel Guasp, deixant només un accés per a un aparcament. Pel que fa a l'avinguda, es redueix a dos carrils en cada sentit en aquest punt (inclòs el carril bus).

Les obres són la primera fase de l'actuació que es realitzarà en aquest punt. Concretament, es construeixen els pilots del pou d'accés del punt de partida del col·lector, i s'ha d'excavar fins a una fondària de 10 metres. La segona fase es realitzarà d'aquí a sis mesos, amb la intervenció de la tuneladora per a realitzar el túnel del col·lector.

Col·lector i dipòsit de laminació per a evitar abocaments a la mar

El col·lector forma part del projecte conjunt de construcció d'aquesta infraestructura i del dipòsit de laminació que s'executa també ara devora la depuradora del Coll d'en Rabassa (EDAR 2), per tal de recollir les aigües residuals i les aigües mixtes (residuals i pluvials) i conduir-les al dipòsit i a la depuradora per al seu tractament, impedint els abocaments a la mar. Té una capacitat de 50.000 m³ i actualment es treballa en les excavacions i tancaments.

El col·lector interceptor general de gravetat, concretament, serà una conducció des d'aquest punt on ara s'han iniciat les obres, la intersecció entre les Avingudes i el carrer del General Ricardo Ortega, fins a l'estació depuradora del Coll d'en Rebassa. Tindrà uns 3 km de longitud, 2 metres de diàmetre i transcorre a 8 metres de fondària mitjana (entre 5 i 12 m).

Després dels treballs inicials realitzats dins 2019, les obres del tanc i del col·lector s'iniciaren el passat mes de gener. En el cas del col·lector s'està treballant també als pous d'accés al polígon de Son Malferit i del punt d'arribada devora la depuradora.

Data darrera modificació: 21 de maig de 2020

Agenda