Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament de Palma es prepara per a passar a la fase 2

22 de maig de 2020

Es reobriran espais com platges i piscines de l'IME, el Casal Solleric i la Fundació Miró Mallorca, els parcs verds de residus, l'Oficina Antidesnonaments o l'OAC de Sant Agustí

José Hila: "A la fase 2 es potenciarà la reactivació econòmica: podran obrir més negocis a més de la part interior dels bars, cafeteries i restaurants. Més activitat econòmica implica més gent fent feina"

Palma, 22 de maig de 2020.- L'Ajuntament de Palma prepara les seves instal·lacions i serveis per a adaptar-los a la reobertura amb mesures de seguretat, seguint les indicacions que estableix el govern per a la fase 2. Pendents de les normes que es publiquin, la previsió és que la reobertura es produeixi el pròxim dia 25 de maig en aquells territoris que estiguin preparats i que el Ministeri de Sanitat convalidi. El batle de Palma, José Hila, ha destacat que "a la fase 2 es potenciarà la reactivació econòmica: podran obrir més negocis a més de la part interior dels bars, cafeteries i restaurants. És una passa més que permet al nostre teixit econòmic avançar i, sobretot, suposarà un increment de l'ocupació, fonamental per a moltes famílies. Més activitat econòmica implica més gent fent feina".

El batle ha reiterat el seu missatge de responsabilitat, "no hem d'abaixar la guàrdia", i ha recordat les mesures bàsiques de seguretat que s'han de mantenir en tot moment. Juntament amb el batle de Palma, també han explicat els detalls de les diferents àrees els regidors de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas; Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i Esports, Francisco Ducrós.

Així, a partir de dilluns, la previsió a Palma és permetre el bany a qualsevol hora a les cinc platges de Palma (Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i Platja de Palma) i reobrir les zones de bany. D'aquesta manera, a les platges de Palma s'haurà de garantir en tot moment els 2 metres de distància entre els diferents grups, que, com a màxim, hauran de ser de fins a 15 persones. Hi haurà informadors que explicaran les normes i els socorristes i els concessionaris ajudaran en aquestes tasques, a més de cartells informatius a totes les platges.

Els banyistes hauran de fer un ús responsable de la platja, tant des del punt de vista mediambiental com sanitari. Els objectes personals, com tovalloles, hauran de romandre dins el perímetre de seguretat. No es podran fer servir les dutxes ni els banys. Estarà permesa la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'esbarjo, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantenir una distància mínima de dos metres entre els participants.

IME: reobertura de les piscines de Son Moix, Germans Escales, s'Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí i Son Roca per a abonats. S'haurà de demanar cita prèvia i es limitarà l'ús de la piscina a una persona per carril, tal com estableix l'Ordre ministerial, que podrà nedar durant 45 minuts. Els vestidors només seran per a canviar-se, no es podrà utilitzar ni l'armariet ni la zona de dutxes. No es faran nous abonaments ni accessos d'un dia. Hi haurà un horari preferent per als abonats jubilats entre les 8 i les 10 hores. Es podran demanar un màxim de dues hores per a nedar durant la segona fase. S'obre el pavelló Joan Seguí per a entrenaments individuals del Palma Futsal i dels equips no professionals que ho vulguin.

EMAYA reobrirà els parcs verds de Son Castelló i Sant Jordi i el servei de recollida de trastos.

Parcs Verds: es reobrirà el servei en el seu horari habitual 8-20 h (darrera entrada 19:45). Es recomana que s'eviti acudir-hi el primer dia de recuperació del servei. La cabuda estarà limitada a dos vehicles a l'interior del recinte, i els seus ocupants hauran de dur mascareta. Com sempre, el servei és per a aquelles persones que estiguin empadronades a Palma. Les empreses no poden dur els residus de la seva activitat principal.

Recollida de trastos: es reobre amb els horaris i dies de la setmana habituals. Es recomana que, si es tenen molts de trastos a casa, no es treguin tots el mateix dia per a no saturar el servei. La recomanació és de quatre trastos per setmana.

Pel que fa als mercats, es procedirà a la incorporació progressiva de les seccions no alimentàries a tots els mercats temporals de les barriades per a afavorir l'ocupació dels venedors i donar el servei a la ciutadania. Així, durant la fase 1 s'han incorporat els venedors de línia no alimentària dels mercats temporals de Soler, el Coll d'en Rabassa i la Vileta. Per a la fase 2 es preveu la incorporació dels de l'Arenal-plaça dels Nins, Can Pastilla i el Rafal Nou. El mercat de Son Ferriol incorporarà aquestes línies no alimentàries el 6 de juny.

L'Ajuntament reobrirà una Oficina d'Atenció a la Ciutadania més: Sant Agustí. A l'OAC de Son Moix només s'atendran cites anul·lades abans de la declaració de l'estat d'alarma, com s'està fent a Son Ferriol. Per tant, a partir de la fase 2 hi haurà obertes quatre OACs: Cort, Avingudes, Sant Ferran i Sant Agustí. A més, a partir de l'1 de juny s'ampliarà l'horari d'algunes OACs fins a les 17 hores per a tràmits urgents relacionats amb el padró amb cita prèvia, cita que es pot demanar telefònicament al 010

Cultura: reobertura del Casal Solleric a partir del 26 de maig i de la Fundació Miró Mallorca, del 2 de juny. Les biblioteques amplien serveis amb la consulta en sala, que tindrà una restricció de cabuda del 30 per cent.

Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus: increment de freqüència de visites programades a una cada 30 minuts. Es reprèn l'esterilització d'animals adoptats al Centre (i que ja estan amb els seus nous propietaris). El servei de voluntariat s'amplia fins al 40 per cent (8 voluntaris). S'haurà de demanar cita prèvia.

Benestar Social: un equip centralitzat farà la monitorització de totes les entrades noves i prestacions puntuals. S'iniciarà l'atenció presencial amb cita prèvia durant aquesta nova fase. Reincorporació de serveis contractats socioeducatius.

Model de Ciutat: atenció presencial amb cita prèvia per a entrega d'expedients i llicències i consulta d'expedients de l'Arxiu d'Urbanisme. Manteniment de l'atenció ciutadana telemàtica, com fins ara. També es reobrirà l'Oficina Antidesnonaments amb cita prèvia per a entregar documentació, alhora que es mantindrà l'atenció ciutadana telemàtica.

Targeta Ciutadana (entrega de targetes retingudes): s'obrirà el servei presencial els dilluns i els dimecres amb cita prèvia demanada per telèfon o per correu electrònic.

Escoletes: s'implementarà un servei de menjars saludables per a les famílies mentre es treballa en la reobertura dels centres en condicions de seguretat.

PalmaActiva: atenció al públic presencial amb cita prèvia a les àrees d'ocupació, promoció econòmica i comerç.

Noces: limitació de cabuda al 30 per cent. A la sala de plens és un màxim de 25 persones, amb protocols de distància física i seguretat.

Participació: es reprenen les juntes de districte l'1 de juny. La tercera setmana de juny es farien els consells de districte.

A l'Empresa Funerària Municipal, les vetles s'amplien fins a 15 persones.

Data darrera modificació: 22 de maig de 2020

Agenda