Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament no permetrà l'accés a les platges de Ciutat la Nit de Sant Joan

11 de juny de 2020

Palma, 11 de juny de 2020.- L'ajuntament de Palma ha aprovat avui un decret per a prohibir l'accés a les platges de Palma durant la Nit de Sant Joan. La prohibició estarà vigent des de les 19 h de dia 23 de juny fins a les 10 h del 24 de juny. Una vegada rebuts els informes de la Policia Local i de l'Àrea de Medi Ambient el consistori ha pres aquesta decisió, la qual cerca evitar les aglomeracions que es produeixen habitualment en aquests espais el dia de la Revetla de Sant Joan, tenint en compte l'actual situació de risc sanitari.

El passat 27 de maig de 2020 ja es va aprovar un decret per a regular l'ocupació de platges en fase 2 de la desescalada i on s'establia una taula de càlcul amb la màxima cabuda de cada espai en funció de la superfície, d'acord amb la normativa del Ministeri de Sanitat. Davant la dificultat de regular l'afluència en una data com aquesta i per tant fer complir les mesures sanitàries de distanciament social i l'ús obligatori de mascaretes, el consistori ha decidit prohibir aquest tipus de celebracions.

Per al regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo: "entenem que és una festa important però encara ho és més garantir el compliment de les mesures de distanciament social recomanades i això implica que qualsevol aglomeració podria provocar nous contagis. Creim que el sentit comú no pot ser substituït. Durant aquests mesos hem actuat amb consciència com a societat i ara no podem abaixar la guàrdia."

La mesura afectarà totes les platges i espais costaners del municipi de Palma, això són: les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, el Molinar, Ciutat Jardí, Cala Estància, El Peñón (davant la Torre d'en Pau), tota la Platja de Palma (des del balneari 15 i fins al balneari número 1), el Racó de Can Ripoll (antic balneari 0), les diferents zones del carrer del Vicari Joaquim Fuster, l'espai de devora el Club Nàutic de Cala Nova, la cala del Dic de l'Oest, l'espai de litoral situat davant l'Hospital Sant Joan de Déu, el Carnatge i el Clot d'en Bernadet.

L'Ajuntament, amb les diferents associacions de veïnats, de ciutat ja varen acordar prèviament l'anul·lació de la celebració oficial de la Revetla de Sant Joan, que preveia diferents activitats com el correfoc del parc de la Mar o els foguerons organitzats per les associacions de veïnats a diferents punts de la ciutat.

Data darrera modificació: 12 de juny de 2020

Agenda