Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'App Platges Segures, desenvolupada per un equip multidisciplinar, rep un dels premis Digital Tourist 2020

16 d'octubre de 2020

Aquests premis, que es lliuren a Benidorm en el marc del Congrés Digital Tourist 2020 estan organitzats per la patronal de la indústria digital AMETIC i distingeixen aquesta app com a millor solució digital de turisme i seguretat

Elena Navarro: "Estam molt satisfets per aquesta distinció, que és fruit d'un treball en equip i d'una estratègia municipal com a destinació turística basada en la informació i la tecnologia, la confiança i la responsabilitat ciutadana, com en la millor gestió d'efectius municipals"

Palma, 16 d'octubre de 2020. L'app Platges Segures, que s'implantà aquest mes de juliol a Palma per a conèixer el grau d'ocupació de les platges, estar informats de les mesures de seguretat i distanciament social, i conèixer l'ocupació de zones accessibles, ha estat distingida com a millor solució digital de turisme i seguretat en el marc dels premis Digital Tourist 2020, que s'han lliurat aquesta setmana a Benidorm. 

L'Ajuntament de Palma va presentar aquesta app a la segona edició dels  premis Digital Tourism 2020, que organitza l'AMETIC, patronal de la indústria digital espanyola, en el marc del Congrés Digital Tourist 2020, que va començar ahir i conclou avui a Benidorm.

En aquest sentit, la regidora de Turisme,Sanitat i Consum, Elena Navarro, es mostra satisfeta per aquesta distinció. "És un premi per a tot l'equip i és fruit d'una estratègia municipal com a destinació turística basada en la informació i la tecnologia, la confiança i la responsabilitat ciutadana i la millor gestió d'efectius municipals", diu.

El Congrés Digital Tourist 2020 és un punt de trobada entre responsables de destinacions turístiques intel·ligents de les administracions central, autonòmica, provincial i municipal, i és un espai d'intercanvi d'experiències i coneixements.

Cal recordar que el projecte de l'app Platges Segures es va desenvolupar en un temps rècord per part d'un equip multidisciplinar "Smart City Palma", integrat per diferents àrees municipals: Àrea d'Innovació, a través de l'Smart Office, i l'Institut Municipal d'Innovació (Àrea AE/SC de l'IMI), Fundació Turisme 365, Àrea de Medi Ambient i Platges, Àrea de Seguretat Ciutadana, l'empresa IBE, de coordinació de vigilància de les Platges, i l'empresa ESRISpain, en col·laboració amb el partner  Nexus Geographics. En aquest sentit, la directora general de Turisme, Maribel González, ha estat l'encarregada de recollir la distinció, en nom de tot l'equip, aquests dies a Benidorm.

A més, gràcies a aquesta solució tecnològica es va posar en marxa un protocol de seguretat coordinat per a millorar la resposta municipal davant de possibles aglomeracions i situacions de risc sanitari.

Una app que fomenta la corresponsabilitat i la informació

El sistema de l'app consisteix a recollir en temps real les visites registrades a les platges i ajuda a visualitzar com la tecnologia pot ser un aliat comú entre l'Administració i la ciutadania responsable. Cal recordar que aquesta app actualitza el grau d'ocupació de les platges de Palma gràcies a un sistema tecnològic integrat i a la coordinació dels responsables de vigilància, indicant-ne les ocupacions (baixa, mitjana, alta i molt alta).

En aquest sentit, un dels objectius de l'app era informar i afavorir la corresponsabilitat dels usuaris, posant a disposició dels visitants i la ciutadania una solució que permet contribuir de forma responsable a fer de les platges un espai amable i segur.

  • Descàrrega App:

Link Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playas.palma

Link IOS - https://apps.apple.com/us/app/id1522274113

Data darrera modificació: 16 d'octubre de 2020

Agenda