Notícies Palma

Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament presenta un servei multidisciplinari adreçat als joves LGTBI de la ciutat

15 d'abril de 2021

Palma, 15 d'abril de 2021.- La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat avui JASE (Jovent i Atenció a les Sexualitats), un programa posat en marxa des de la seva Àrea que està adreçat específicament a la comunitat LGTBI jove de la ciutat. Aquesta iniciativa, que serà gestionada pel Centre d'Informació i Assessorament de Palmajove, té per objectiu oferir un espai multidisciplinari al col·lectiu LGTBI Jove de Palma.

Entre els serveis que s'oferiran destaquen l'assessoria jurídica especialitzada en temes d'associacionisme entre les persones integrants dels col·lectius LGTBI, informació i assessorament en ajudes públiques o subvencions per a projectes dirigits a la consecució de la igualtat real i efectiva de les persones LGTBI i l'orientació jurídica davant delictes de discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, així com situacions vexatòries i humiliants a causa de la identitat LGTBI.

També s'oferirà assessorament en altres qüestions com són els tràmits necessaris per a constituir-se com a parella de fet o el matrimoni igualitari. Així mateix, es donarà suport psicològic puntual i especialitzat en orientació en diversitats sexuals i de gènere, es fomentaran les actituds que impliquin les relacions de parella sana, i es promourà una sexualitat responsable, per tal de prevenir infeccions de transmissió sexual o genital.

Segons la regidora Sonia Vivas, "ja és hora que les institucions prenguin consciència de la responsabilitat que tenen en temes especialment sensibles com és la lluita contra la LGTBI-fòbia. És per això que des de l'Ajuntament assolim el compromís i la responsabilitat, posant a l'abast del jovent de Palma aquest servei d'assessorament, que fins ara no havia existit a l'àmbit institucional."

Amb aquest servei es posarà també a l'abast del jovent de Palma un Centre de Documentació LGTBI, que estarà integrat per una biblioteca especialitzada en aquesta temàtica, i on es recolliran els estudis de referència que es publiquin tant des de l'àmbit de l'Administració pública com des de les diferents entitats.

Tots aquells joves que hi estiguin interessats podran fer ús d'aquest servei de manera gratuïta, ja sigui de forma presencial –sempre amb cita prèvia– o en línia, contactant a través de WhatsApp als següents telèfons:

- Atenció jurídica: 689 485382

- Suport psicològic: 696 483325

Com tots els serveis que ofereix Palmajove, les iniciatives del programa JASE són confidencials.

Data darrera modificació: 15 d'abril de 2021

Agenda