Notícies Palma

Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Model de Ciutat exposa el projecte del Districte d'Innovació als membres del Consell Econòmic i Social (CES)

15 de juliol de 2021

L'objectiu és sumar institucions i entitats per a fer possible la transformació del Nou Llevant i la Façana Marítima i convertir-lo en un pol econòmic centrat en la innovació

Neus Truyol ha convidat el CES a participar en el Comitè de Coordinació del Districte "per a participar activament a definir els projectes i fer-los avançar"

Palma, 14 de juliol de 2021.- L'Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha presentat el projecte del Districte d'Innovació del Nou Llevant-Façana Marítima als membres del CES, el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, durant la sessió ordinària del seu Ple. L'objectiu de la presentació és sumar suports i ampliar el coneixement sobre aquest projecte estratègic per a la ciutat, que pretén transformar el Nou Llevant i la Façana Marítima d'acord amb l'interès general.

La trobada s'ha celebrat a la sala de conferències de PalmaActiva, i de l'Àrea de Model de Ciutat hi ha estat present la regidora de l'Àrea, Neus Truyol, i l'equip format pel gerent d'Urbanisme, Joan Riera, i el director general, Biel Horrach. La sessió del Ple ordinari del CES ha estat presidida pel seu president, Rafel Ballester, el secretari general Josep Valero, el vicepresident José Luis García, de CC.OO., i en total hi ha assistit de forma telemàtica i presencial fins a 23 consellers i conselleres.

Durant la presentació del projecte Districte Innovador, la regidora Neus Truyol ha explicat els objectius que es persegueixen pel que fa a "la creació d'un ecosistema innovador, que permeti impulsar una plataforma de diversificació econòmica. Al mateix temps, hem de garantir la inclusió social i actuar per a evitar la gentrificació o expulsió dels veïnats que actualment hi resideixen".

El Projecte Districte Innovador Nou Llevant-Façana Marítima pretén reconduir la dinàmica urbanística, social i econòmica d'una zona amb un gran potencial per tal d'implementar una transformació urbana que connecti el món de la recerca, el teixit empresarial i els agents socials de la barriada. "Volem fer possible un nou centre de la ciutat dedicat a la innovació i la diversificació econòmica, garantint la igualtat social".

Per la seva part, el president del CES, Rafel Ballester, ha destacat que aquest Projecte "és molt interessant, ambiciós i realment estratègic en la direcció de la diversificació del model productiu de les Illes Balears. I per tant, és imprescindible crear al més aviat possible una estructura estable de governança per a fer avançar el projecte i els seus objectius".

La regidora Truyol ha aprofitat la bona sintonia i enteniment respecte del Districte Innovador per a convidar el CES a participar en la Comissió de Coordinació del projecte i participar-hi activament. "El CES és un òrgan de participació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, per tant la seva presència i aportacions poden ser molt importants".

Durant la presentació s'ha posat en relleu que la iniciativa del Districte Innovador està en mans del sector públic amb una aportació imprescindible del sector de la recerca i coneixement, que aporta la UIB. A més, es fomenta la generació de sinergies per a la transferència de coneixement cap a les empreses i que reverteixi positivament a les barriades, donant resposta a un model de ciutat compacta i complexa.

Eixos de feina

Truyol ha detallat els eixos de feina de cadascun dels projectes prevists. Aquests projectes són el Campus Palma Tech, el Palma CitiLab, el Hub Energètic, el Hub Digital, el Pol Marí i el Programa de Regeneració Urbana. A més de la transformació urbanística que està duent a terme APB amb la pacificació del passeig Marítim, en col·laboració estreta amb l'Àrea de Model de Ciutat.

A més, la trobada ha servit per a compartir els objectius comuns del projecte com són:

 • Treballar amb el teixit empresarial, el sector acadèmic i la ciutadania per tal de poder generar un autèntic ecosistema innovador.
 • Els principals sectors econòmics que promourà el projecte de Districte d'Innovació seran els següents:
  • La innovació tecnològica i industrial
  • El turisme i la innovació
  • La transició energètica: eficiència energètica i energies renovable
  • Les indústries culturals i creatives
  • Donar un impuls a l'estratègia de foment de l'economia blava i potenciar el paper del Palau de Congressos

Data darrera modificació: 16 de juliol de 2021

Agenda