Notícies Palma

Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Infraestructures presenta el "pla renove de parcs" que projecta una inversió de quatre milions d'euros perquè els parcs de les barriades de Palma guanyin ombra, vegetació i siguin espais més amables i accessibles

26 de juliol de 2021

Aquest "Pla Renove" és una passa més en l'execució del Pla de barris que contempla millores a l'espai públic de les barriades més perifèries o amb més necessitats

Hila: " Encetem una nova actuació que ens permetrà millorar els parcs de Palma, recuperar espais, plantar més arbres per tenir més ombra i tenir més cura de l'accessibilitat"

Palma, 26 de juliol de 2021.-El batle de Palma, Jose Hila i la tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, el coordinador general de l'àrea Luis Sureda han presentat avui al barri de  Son Ximelis el conjunt d'actuacions que s'executaran als parcs i zones verdes de Palma amb motiu del nou "Pla renove de parcs".

Hila ha destacat que amb aquest pla"encetam una nova actuació que ens permetrà millorar els parcs de Palma, recuperar espais, plantar més arbres per tenir més ombra i tenir més cura de l'accessibilitat", ha dit. El batle ha destacat que la millora de la qualitat de vida als barris és un objectiu que s'està assolint amb el Pla de Barris. "Milloram les instal·lacions públiques perquè consideram essencial invertir en la Palma que funciona", ha dit.

Hila ha explicat que aquesta inversió de 4 milions d'euros s'executarà en els propers vuit mesos i arribarà a 57 parcs de Palma, a 17 es faran millores de tipus integrals i a la resta altres tipus de millores.

Pastor ha explicat que aquest Pla de parcs s'emmarca dins el Pla de barris que va permetre l'any passat invertir 15 milions d'euros als barris de Palma. "Volem parcs amb més ombres, amb instal.lacions millor dotades, parlam de bancs i fonts accessibles, reposar nous jocs infantils i que siguin inclusius i fer un tractament més amable i sostenible amb més zones de reg, més plantacions d'arbrat per disposar d'ombres de forma més natural", ha explicat la regidora i ha dit que és una aposta per tenir en compte "l'escolta" que s'ha fet als barris durant els darrers anys.

Aquesta pla renove, que contempla una inversió en els propers mesos de 4 milions d'euros, aprofundeix en l'execució del Pla de barris al qual s'està fent feina des de fa dos anys amb l'objectiu d'impulsar millores integrals a l'espai públic dels barris de Palma i, especialment, als més perifèrics i amb més necessitats.

Així, després d'un procés d'escolta activa amb entitats com renovació de paviment, dotar aquests espais de nou mobiliari, millorar l'enllumenat i dur a terme diferents millores en matèria de seguretat i accessibilitat en aquests entorns perquè Palma sigui una ciutat amb uns parcs més amables i sostenibles.

El "Pla Renove" de Parcs consta de dues línies d'actuació. D'una banda, s'executaran a partir d'ara millores integrals a 17 parcs de Palma i de l'altra, es realitzaran millores puntuals que afectaran a tot el conjunt de parcs de la ciutat, que sumen 40 parcs distribuïts en diferents barris i Districtes.

Millores integrals

En concret les millores integrals que s'han planificat i que es duran a terme en els propers mesos afecten als següents espais:

·        Plaça de s'Indioteria: s'hi instal·laran pèrgoles, màquines de calistenia, un sistema de reg, més vegetació i es substituiran els jocs infantils.

·        Crist Rei:  substitució del cautxú, millora del paviment, millora de l'enllumenat i substitució dels jocs infantils

·        Nou Llevant(Parc Wi fi): millora del mobiliari urbà, creació de noves zones d'ombra, instal·lació d'aparells de gimnàstica, sembra de nou arbrat i millores de seguretat al parc.

·        Parc de sa Riera: millora del cautxú, sembra del nou arbrat, creació d'un nou skate parc, col·locació de jocs biosaludables

·        Son Roca: es crearà una nova zona verda amb arbres i plantació de plantes arbustives.Millora del mobiliari urbà.

·        Son Ximelis: millora de l'accessibilitat, millora del paviment, col·locació de nou mobiliar iurbà, col·locació d'aparells de gimnàstica.

·        Son Muntaner: millora del reg, nou mobiliari urbà i zones de joc, plantació d'arbres

·        Parc Jaume Lladó i Ferragut (Son Cotoner): nova plantació, modificació i millora del tancament dels parterres, millora del paviment

·        Parc de Bellver: nou parc infantil, millora dels serveis i del mobiliari, millora de l'accessibilitat, adequació de l'entorn.

·        Parc de Santa Elisabeth: substitució del cautxú, millora del tancament del parc, millora dels jocs infantils,

·        Parc Josep Maria Llompart: renovació de la pèrgola, millora del paviment

·        Ciutat Jardí:substitució de màquines de gimnàstica

·        Parc de ses Estacions: substitució de jocs infantils, millora al paviment

·        Parc de la Ribera: substitució de jocs infantils, millora de paviment

·        Es Carnatge: remodelació i millora de l'accés i de l'entorn

·        Parc sa Sínia d'en Gil: adequació del paviment, millora de zones d'ombra i millora d'elements infantils.

Actuacions a tots els parcs

A més d'aquestes millores integrals el "Pla Renove" contempla tot un seguit d'actuacions que s'aniran executant a uns  40 parcs de Palma i que són les següents.

·        Neteja de grafits

·        Renovació de bancs

·        Millora de lasenyalètica

·        Reparació de jocs

·        Millora de jocs

·        Millora dels areners

·        Sembra de nous arbres

·        Substitució de bancs

·        Reparació de paviments

·        Millores al reg

·        Instal·lacióde papereres

·        Reparació de baranes

·        Ajardinament de pasteres

Actuacions innovadores:

Es crearà un mural per a pintar grafits de forma temporal i un jardí vertical al parc de sa Riera

S'instal·laran nous abeuradors accessibles i diferents solucions per crear més zones d'ombres als parcs a diferents parcs.

Data darrera modificació: 10 de setembre de 2021

Agenda