Notícies Palma

Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament destinarà enguany prop de 63.000 euros a promoure activitats i projectes LGTBI

28 de setembre de 2021

Palma, 28 de setembre de 2021.- La Junta de Govern aprovarà demà les subvencions per a projectes i activitats dirigits a fomentar i promoure la igualtat de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. Uns ajuts que tenen per objectiu promoure la igualtat real del col·lectiu LGTBI a diferents àmbits durant l'any 2021, d'acord amb el Pla estratègic 2021-2023 de subvencions de l'Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma i de forma complementària a l'oferta de serveis de que disposa la dita Àrea.

L'ajuntament destinarà 45.000 euros per a aquests ajuts que subvencionaran programes, projectes i activitats que fomentin la formació i la capacitació de les dones trans, facilitant el seu accés al mercat de treball, la seva participació i empoderament a l'àmbit laboral, aquells que elaborin guies i mapes d'establiments que ofereixin productes, serveis i un tracte amigable envers el col·lectiu LGTBI, projectes de sensibilització, coneixement i visibilització de la diversitat sexual i de gènere a la ciutadania, promovent la igualtat real de les persones LGTBI.

Les actuacions s'han d'haver duit a terme entre l'1 de juny de 2021 i el 31 de maig de 2022. Més enllà d'aquesta convocatòria el consistori ja ha destinat el que duim d'any gairebé 15.000 euros en dur a terme actuacions diverses com són:

  • Taller sobre la diversitat efectiva sexual i de gènere per import de 3.988 euros.
  • Mostra de cinema sobre la diversitat sexual i de gènere amb un cost de 2.999,59 euros.
  • Col·loqui "Sexualidades diversas" amb un cost de 200 euros.
  • Taller "Despatologització Trans", per valor de 8.000 euros.
  • "Mostra de cinema sobre la diversitat sexual", amb un cost de 2.999.59 euros.

Per tant, des de l'Àrea s'hi han destinat més de 63.000 euros, una xifra que per a la regidora Sonia Vivas posa l'accent en la importància que per primera vegada l'Ajuntament de Palma té una partida econòmica específica només per a projectes LGTBI, així com per a dinamitzar la societat civil i totes les noves entitats que també estan sorgint per a treballar a favor de la igualtat i la inclusió. La regidora, a més, ha afegit que "és important ressenyar la bona acollida que ha tingut entre l'empresariat de Palma la inserció laboral de les persones trans. Sempre hi ha hagut molt d'interès i implicació amb el col·lectiu".

Data darrera modificació: 28 de setembre de 2021

Agenda