Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Els usuaris del TIB ja poden viatjar amb la Targeta Intermodal al bus de l'EMT de Palma

24 de novembre de 2021

Ajuntament i Govern posen en marxa la integració tarifària entre les dues xarxes de transports

Els transbordaments entre la xarxa del TIB, que inclou tren, metro i bus interurbà, i l'EMT seran gratuïts

Palma, 24 de novembre.- Des d'avui l'usuari del transport públic interurbà que disposa de Targeta Intermodal pot utilitzar la mateixa targeta per a viatjar amb l'EMT de Palma. Si es fa transbordament entre les línies del TIB i les de l'EMT, excepte les d'aeroport, el trajecte amb l'EMT és gratuït.

Així ho han presentat avui el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Palma, José Hila, que ha destacat el següent: "fomentar el transport públic és imprescindible des de l'òptica de la mobilitat sostenible. Per a aconseguir-ho, apostam per la intermodalitat entre les xarxes de transport". "Feim més fàcil que la gent de la resta de municipis de l'illa pugui moure's per Palma amb transport públic i no amb cotxe. I que la gent de Palma pugui anar a la resta de municipis" ha afirmat. Per la seva part, el conseller ha dit que: "estimam que es realitzaran un total d'1.173.666 viatges anuals dins els busos de l'EMT utilitzant la Targeta Intermodal, un nombre molt important de ciutadans que es veuran beneficiats amb aquesta nova mesura. A més, pensam que és un incentiu més per a utilitzar el transport públic tant en l'àmbit interurbà com dins Palma".

La Targeta Intermodal s'ha de validar tant a l'entrada com a la sortida del bus TIB i a partir d'ara també s'haurà de validar, només en pujar, al bus de l'EMT. El viatge amb l'EMT és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes. Per a fer el transbordament entre el TIB i l'EMT es disposa de 60 minuts a partir de la validació de sortida, i en el cas del trajecte invers, EMT i TIB, es disposa de 90 minuts a comptar des de la validació d'entrada. En el cas que l'usuari només viatgi amb el bus de l'EMT també ho pot fer. En aquest cas el viatge li costarà 1,15 euros, import que se li descomptarà del seu saldo del moneder de la Targeta Intermodal.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta nova mesura, es consolida la segona fase de la integració tarifària, que té per objectiu facilitar els transbordaments entre les xarxes d'autobús urbana i interurbana i d'aquesta manera fomentar l'ús del transport públic.

La primera passa de la integració fou la incorporació de la Targeta Ciutadana a la línia de metro M1. Així doncs, des de setembre de 2018 es pot viatjar a la línia de la UIB, amb itinerari entre la plaça d'Espanya i la Universitat de les Illes Balears, amb la targeta de la xarxa urbana. El transbordament és gratuït entre EMT i metro, sempre que es realitzi dins els 90 minuts següents a la primera validació de la targeta. La mesura ha tingut una bona acollida i només enguany, fins a finals d'octubre, ja són 12.718 persones les que han viatjat amb la Targeta Ciutadana fent 247.253 viatges.

Recordam que per a fer possible aquesta integració el Consorci de Transports de Mallorca ha cedit gratuïtament a l'EMT prop de 200 màquines de venda i 400 equips de validació de bitllets. Per la seva part, l'EMT assumeix les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines. La inversió en els equipaments tecnològics és finançat pel Govern de les Illes Balears i cofinançat, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Data darrera modificació: 25 de novembre de 2021

Agenda