Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

El ple ha aprovat avui una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Pulmó

26 de novembre de 2021

Palma, 25 de novembre de 2021.- El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat avui per unanimitat una declaració institucional amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Pulmó, que es commemora dia 17 de novembre.

Aquesta declaració institucional, impulsada per l'Associació Espanyola contra el Càncer, implica que l'Ajuntament com a institució manifesta que les lleis antitabac són insuficients i que cal ampliar els espais lliures de fum, garantint la vigilància i el compliment de la Llei modificada.

Així mateix, se sol·licita al Govern que mantengui en el temps les mesures antitabac posades en marxa per a frenar la pandèmia del covid-19 i la prohibició de fumar a espais públics com a mesura de prevenció.

A més, l'Ajuntament advoca perquè es duguin a terme les accions pertinents per a fomentar més espais lliures de fum, per a respectar i garantir el dret a la salut de les persones, especialment dels menors d'edat, que actualment estan molt exposats al fum de segona mà.

En el mateix sentit, es dona suport a la recerca del càncer com a instrument imprescindible i es trasllada el seu reconeixement a totes les associacions i entitats que estan acompanyant les persones afectades pel seu compromís i labor continuada.

El president de l'Associació Espanyola contra el Càncer a les Illes Balears, José Reyes, ha assistit avui al ple de l'Ajuntament.

Data darrera modificació: 26 de novembre de 2021

Agenda