Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

El Consell de Dones de Palma reprèn la seva activitat

23 de setembre de 2022

Palma, 23 de setembre de 2022.- El Consell de Dones de l'Ajuntament de Palma es va reunir ahir al Centre Social Flassaders després de dos anys sense fer-ho. Creat l'any 2015, aquest òrgan va néixer amb l'objectiu de convertir-se en un espai de trobada i de participació activa de totes les associacions i entitats existents a la ciutat que treballen per la igualtat efectiva entre homes i dones en la vida pública i privada, així com en els àmbits de presa de decisions. És, per tant, una peça clau per a la participació de les dones al nostre municipi, fomentant una relació més directa entre el consistori i la ciutadania.

La trobada, que s'ha celebrat després de més de dos anys d'inactivitat, ha servit per a establir noves línies de participació, recordant, a més, les funcions del Consell i els seus objectius. Tot adreçat a treballar per una millor i major participació de dones, grups i associacions que facin que aquest Consell esdevengui un referent en la interlocució entre la ciutadania i l'administració, per tal de fer una bona gestió feminista de la ciutat.

S'ha establert que la periodicitat de les reunions serà bimensual. Per tant, els assistents han quedat emplaçats a una pròxima trobada el mes de novembre. Damunt la taula s'hi ha posat un punt de treball prioritari: l'organització dels diferents actes i esdeveniments per a commemorar el pròxim 25N.

Des de l'Àrea de Justícia social, Feminisme i LGTBI+ es valora molt positivament aquest encontre. "Recuperar les relacions amb el Consell era primordial i prioritari", ha dit la directora general de l'Àrea, Meritxell Esquirol. "Volem treballar processos de convivència, accés i participació social des del feminisme i conviure en la diversitat. Per a aconseguir-ho hem de garantir una escolta activa de totes les inquietuds i propostes de millora que el Consell pugui traslladar. Aquest és el camí de la transformació social." Esquirol ha afegit, també que "és fonamental treballar per la seva obertura i afavorir una major presència de grups de dones, associacions i entitats. El Consell és un organisme de referència en aquestes qüestions".

A la trobada hi han participat diferents entitats com Brilla, Creu Roja, fundació IRES, Gira-sol, sindicats, federacions i associacions de veïns, membres de diferents partits polítics, d'altres institucions, així com representants de diferents àrees del consistori.

Data darrera modificació: 23 de setembre de 2022

Agenda