Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Palma acollirà el II Congrés de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

26 de setembre de 2022

Palma, 26 de setembre de 2022.- El Palau de Congressos acollirà els dies 10 i 11 d'octubre el segon Congrés de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents, la RECI, una cita que serà marc per a intercanvi d'experiències "smart" entre responsables municipals, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la FEMP, i a la qual es preveu la participació de més de 300 responsables municipals.

A l'acte de presentació aquest matí a la seu de la FEMP a Madrid, el regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Palma, Adrián García, s'ha referit al paper dels congressos a l'hora d'apropar experiències entre municipis i fer-les transcendir més enllà de la mateixa Xarxa. Per al regidor, l'aplicació de solucions intel·ligents permet assegurar la sostenibilitat en una ciutat com Palma, "un àmbit fràgil pel qual cada any passen 9 milions de visitants", i afavorir la convivència entre ciutadans i turistes.

El Congrés posarà el focus d'atenció en els petits municipis, els més nombrosos al nostre país on, en paraules del secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, "la xarxa municipalista és, sobretot, rural".

A més, el president de RECI i batle de Logronyo, Pablo Hermoso de Mendoza, ha assegurat que el Congrés tindrà un marcat perfil internacional perquè, segons ha manifestat, el lideratge del nostre país en aquest àmbit atrau nombrosos representants de ciutats d'altres països.

Aquest segon Congrés se celebra l'any en què la Xarxa compleix el desè aniversari. Una condició que, segons el parer de Casares, implica que aquesta Xarxa "ja té arrels i projectes de futur, un futur que es va consolidant". Segons ha explicat, la FEMP forma part de la RECI i treballa des de la seva Secretaria Tècnica per a afavorir aquest projecte de construir els municipis de les "6 S": "sostenibles, saludables, segurs, socials, solidaris i smart, una 'S' vinculada al segle XXI en què ja estam instal·lats".

En aquest sentit, per al president de la Xarxa, la tecnologia aporta solucions als municipis en matèria d'eficiència energètica, estalvi d'aigua, gestió de residus o mobilitat: "La tecnologia és una eina per a fer municipis més habitables", ha dit, "una eina que posa les persones al centre".

Data darrera modificació: 27 de setembre de 2022

Agenda