Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Comença la darrera fase de les obres del Col·lector Interceptor a les Avingudes

27 de setembre de 2022

Aquest dimecres dia 28 de setembre s'inicien les obres de la darrera fase del Col·lector Interceptor a les Avingudes. Concretament es treballarà a l'avinguda de Gabriel Alomar, a l'alçada de la intersecció amb el carrer del General Ricardo Ortega, fins al dia 10 de novembre.

Aquesta serà la darrera ocupació d'aquest punt de les Avingudes. Durant aquest període es realitzaran tots els treballs necessaris per al desviament de les aigües residuals i pluvials cap a aquesta infraestructura i per a permetre la seva circulació cap a la depuradora i el tanc de tempesta. Es tracta, per tant, de les darreres actuacions, imprescindibles per a posar en marxa l'estació de bombeig i el tanc.

Tant els treballs a realitzar com l'accés dels materials i maquinària requereixen l'ocupació d'una part de la calçada, com ja s'ha fet en altres fases d'actuació en aquest punt.

Per aquest motiu, dos carrils de les Avingudes en sentit ascendent es desviaran en aquest punt i ocuparan part dels carrils del sentit contrari, sempre permetent la circulació en els dos sentits. No es podrà accedir al carrer del General Ricardo Ortega fins que finalitzin els treballs, que es perllongaran fins al dia 11 de novembre.

Recordem que aquesta obra es va iniciar el mes de maig de 2019 i l'excavació del col·lector va finalitzar el passat mes de gener, quan es varen completar els 5 trams en els quals s'ha dividit l'obra dels 3,07 km que separen la depuradora EDAR 2, al Coll d'en Rabassa, del punt d'inici d'aquesta infraestructura, a les Avingudes. Posteriorment s'ha treballat a les arquetes d'inspecció i manteniment ubicats al llarg del traçat. La darrera intervenció serà la connexió a la xarxa al pou situat a l'avinguda de Gabriel Alomar, on es treballarà ara.

Aquestes actuacions formen part del projecte conjunt de Col·lector Interceptor, estació d'impulsió i del tanc de tempesta situat devora la depuradora EDAR 2, on es treballa ara en la instal·lació dels equips electromecànics. L'obra civil de construcció de l'estructura del tanc va finalitzar el passat mes de maig.

En conjunt, es tracta d'unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per a depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Ambdues infraestructures permetran reduir en un 90 % els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí.

Les obres tenen un pressupost global de més de 27 milions d'euros i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes. El finançament l'aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

Data darrera modificació: 27 de setembre de 2022

Agenda