Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Empresa Funerària Municipal dona el vistiplau a l'ampliació i reforma del Tanatori de Son Valentí

27 de setembre de 2022

Palma, 27 de setembre de 2022.- L'Empresa Funerària Municipal ha presentat avui al Consell d'Administració l'avantprojecte de reforma i ampliació del Tanatori de Son Valentí, una intervenció amb la qual es pretén millorar i modernitzar les instal·lacions actuals, donant així resposta a les mancances existents.

Les obres, que està previst que comencin el març de l'any que ve, suposaran la reubicació dels forns crematoris del cementeri al mateix edifici del Tanatori. Actualment, es trobaven a una altra ubicació, un fet que no permetia als familiars acomiadar la persona difunta a les mateixes instal·lacions de vetla. Així mateix, s'adquiriran dos nous forns crematoris de gran eficiència energètica, amb equips de filtratge de gasos de darrera generació. Es preveu també la redistribució i ampliació de les sales de vetla, que esdevindran espais més íntims i càlids, amb lavabos amb accés directe i patis interiors enjardinats que dotaran de llum natural directa aquests espais. El projecte també preveu la millora de la zona operativa i de circulació interna del Tanatori, la creació d'una nova sala de tanatopràxia i una altra de preparació de les cendres, i el canvi d'ubicació del magatzem, que passarà a situar-se a una nova planta soterrània.

L'objectiu d'aquestes intervencions és millorar l'espai destinat als usuaris, alhora que s'actualitzen i milloren les instal·lacions. En aquest sentit, es crearan també dos oratoris multiconfessionals –un situat a la part interior i l'altre obert amb un porxo a l'exterior–, que permetran oferir cerimònies interiors i a l'aire lliure. Aquests espais estaran ubicats a un nou edifici annex i disposaran, entre altres, de mitjans audiovisuals per tal de poder retransmetre en línia les cerimònies.

El projecte té un pressupost de 2,7 milions d'euros i un termini d'execució estimat de quinze mesos.

Data darrera modificació: 28 de setembre de 2022

Agenda