Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

El carrer de Nuredduna i la plaça de Francesc Garcia i Orell s'omplen de vida i activitats

29 d'octubre de 2022

Avui s'ha celebrat una festa que ha comptat amb la presència dels gegants, el drac xinès, el drac de na Coca, el grup de ball Bolívia i un concert, entre d'altres

L'Ajuntament ha invertit 2,1 milions d'euros per a transformar aquest carrer ocupat per un túnel en un passeig amb 55 arbres, jocs infantils, una nova font, un nou enllumenat, bancs i ombres

Hila: "Celebram amb la ciutadania que Palma ja té un nou eix cívic, la transformació de la ciutat està en marxa"

Palma, 28 d'octubre de 2022.- El carrer de Nuredduna i la plaça de Francesc Garcia i Orell s'han omplit d'activitats avui horabaixa. La festa d'obertura del nou eix verd s'ha iniciat amb la plantada de gegants i xeremiers i fins a les 19.00 hores s'han succeït activitats per als més petits com pintacares, un circuit de la Policia Local, activitats esportives a l'aire lliure o l'inici d'una de les rutes de marxa nòrdica de l'Institut Municipal de l'Esport. L'animació dels Estupendos Burruños ha donat pas a la trobada intercultural entre el drac xinès i el drac de na Coca i el grup de ball bolivià. La festa ha conclòs amb l'actuació del grup Val 9.

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; el regidor del Districte Llevant, Daniel Oliveira; altres regidors i regidores de la corporació i la delegada del Govern, Aina Calvo, han visitat el carrer. Amb aquests actes es posa fi a les obres de transformació del carrer de Nuredduna i la plaça de Francesc Garcia i Orell, que ara ja són un nou eix verd.

"Nuredduna era, fins ara, un carrer ple de cotxes. Ara, és un nou punt de trobada de la ciutadania i els veïnats de Pere Garau; un nou espai per als vianants, per a grans i petits. Ho hem volgut celebrar amb una festa perquè tothom gaudeixi del nou eix cívic de Ciutat. La transformació de Palma està en marxa", ha dit el batle.

Durant les darreres setmanes l'Ajuntament ha completat la connexió per a vianants del carrer de Nuredduna amb la plaça de Francesc Garcia i Orell. Aquesta plaça, que abans estava aïllada i era una rotonda, s'ha unit amb el carrer de Nuredduna amb una nova pavimentació, que inclou vuit jocs infantils pintats al paviment. Així mateix, s'han restaurat les columnes, les lluminàries i la pèrgola i s'han renovat els embornals i la recollida de pluvials d'aquest espai. L'àmbit entre els carrers de Uetam i de Francesc Barceló i Combis continua obert el trànsit.

Durant els darrers dies, a més, s'han sembrat al carrer de Nuredduna 19 arbres de diferents espècies que aporten color i ombra al carrer (xiprers, roses de Síria, una jacaranda, una palmera o un cirerer) i que sumen, juntament amb els 36 plataners ja existents, un total de 55 arbres.

La reforma d'aquesta plaça i de l'eix verd de Nuredduna han suposat una inversió de 2.141.860 euros (1,8 milions d'euros el carrer i 341.860 euros la reforma de la plaça).

Cal recordar que s'han renovat al carrer de Nuredduna 6.025 metres quadrats de carrer amb una pavimentació de plataforma única i s'ha renovat tot l'enllumenat amb un sistema de catenàries. Les obres han permès a més renovar el sistema de reg i de pluvials.

La intervenció del carrer de Nuredduna ha estat finançada per la Unió Europea - Next Generation EU - Pla de recuperació, transformació i resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació:

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Data darrera modificació: 31 d'octubre de 2022

Agenda