Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Recta final per a estrenar la nova Bicipalma

9 de novembre de 2022

Des de dilluns dia 14 de novembre i fins a finals de desembre Bicipalma deixarà de prestar servei, ja que s'han de desmuntar les antigues estacions i realitzar les obres necessàries per a acollir el nou sistema

Aquests dies es contactarà amb els abonats i se'ls oferirà una compensació del temps de servei de què no hauran gaudit

La nova Bicipalma suma 85 estacions amb un nou sistema d'ancoratges i nous models de bicicletes elèctriques i mecàniques

Palma, 9 de novembre de 2022.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l'SMAP, que gestiona Bicipalma, Pedro Manera, han detallat avui el calendari d'aquests pròxims mesos per a posar en marxa la nova Bicipalma.

Dalmau ha explicat que a partir de dilluns dia 14 de novembre s'interromp el servei durant un mes i mig i els usuaris hauran de cercar alternatives. "És el temps que necessitam per a fer possible la transició del model antic cap al model nou", ha dit.

 • Interrupció de servei: 14 de novembre
  Des d'avui mateix i durant aquesta setmana es desmuntaran les estacions de Sant Ferran, carretera de Valldemossa i Institut Balear.
  Dilluns, dia 14 de novembre, el servei de Bicipalma quedarà interromput durant un mes i mig per tal de continuar desmantellant les estacions més antigues progressivament i realitzar de forma simultània les tasques d'obra civil i instal·lacions necessàries per a implantar el nou sistema i els nous ancoratges.
  Cal recordar que el nou sistema de Bicipalma funciona amb un nou programari i amb un nou sistema elèctric, que ja s'ha provat amb èxit a les estacions de Son Costa, Aragó i Son Hugo.
  Des del servei de Bicipalma es comunicarà aquests dies la interrupció del servei als abonats i se'ls oferirà disposar d'un termini d'abonament similar als dies de què no hauran gaudit quan es reiniciï el servei, a finals de desembre. En el cas de les persones no residents, se'ls compensarà econòmicament els dies de què no hauran gaudit.
 • Darrera setmana de desembre: estrena de la nova Bicipalma
  A principis de gener s'ha previst que ja estiguin operatives almanco 27 estacions (que correspondran a les ubicacions del sistema actual) amb tot el sistema nou, cosa que permetrà reiniciar el servei, que començarà a funcionar amb el nou sistema d'ancoratges i els nous models de bicicleta, tant mecànica com elèctrica.
 • Segona fase d'implantació: gener i febrer de 2023
  La planificació del muntatge de la nova Bicipalma, que tindrà 85 estacions, s'anirà completant durant els mesos de gener i febrer de 2023 en dues fases. Entre gener i febrer s'instal·laran fins a 72 estacions i a partir de març i durant la primavera es completarà la instal·lació de les 85 estacions.

Les dades de la nova Bicipalma

La nova Bicipalma sumarà 85 estacions amb 930 bicicletes noves (270 d'elèctriques i 660 de mecàniques). Cal recordar que aquest projecte fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros i ha obtingut finançament a través dels fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d'Espanya.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient.

Enllaç per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Data darrera modificació: 9 de novembre de 2022

Agenda