Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

El ple aprova l'Ordenança de circulació, que permet que els vehicles de residents amb "renting" o "leasing" disposin del distintiu ORA i ACIRE

24 de novembre de 2022

S'ha aprovat per unanimitat una modificació de l'Ordenança que recull la integració del tiquet virtual i millores previstes amb contractes de modernització del servei

Dalmau: "Avui donam llum verda a una petició històrica, reclamada per la Defensora de la Ciutadania i el Defensor del Poble, que ens permet avançar en nous formats de digitalització com el tiquet electrònic"

Palma, 24 de novembre de 2022.- El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat avui per unanimitat la modificació de l'Ordenança de circulació de l'Ajuntament de Palma, en concret els articles compresos entre els números 56 i 68.

Aquesta modificació, que ha realitzat l'Àrea de Mobilitat Sostenible, dona resposta a una consulta ciutadania que havia arribat a l'Àrea per diferents canals i a través de la Defensora de la Ciutadania i també d'un expedient del Defensor del Poble (Exp. DP 04/2022).

La modificació aprovada avui té per objectiu regular les noves fórmules de tinença de vehicles com ara el renting, el leasing i altres tipus d'arrendament de llarga durada perquè els titulars d'aquests vehicles que siguin residents a zones ORA o ACIRE puguin disposar del distintiu ORA i ACIRE. En aquest sentit, cal recordar que l'any 2018 ja es va iniciar via decret una modificació en aquest sentit que únicament era vàlida per a les targetes ACIRE.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, recorda que aquesta modificació "resol una demanda històrica". "És la segona modificació d'ordenances que feim, després de la de galeres, i aprofitam per a atendre nous formats de digitalització de l'ORA amb el tiquet electrònic. A poc a poc anam donant cabuda a noves modalitats de transport i noves modalitats que són més sostenibles amb el medi ambient", ha dit.

L'Ordenança aprovada avui permet que els vehicles amb contracte d'arrendament a llarg termini que s'hagin inscrit al registre de la Direcció General de Trànsit (DGT) i que estiguin empadronats i amb contracte en aquesta zona ORA puguin disposar de targeta ORA o ACIRE.

Així mateix, s'adapta l'Ordenança a la modernització del sistema d'ORA en la qual actualment fa feina la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes SA (SMAP). En aquest sentit, s'adapta la normativa de l'estacionament regulat ORA per tal de donar pas a les innovacions telemàtiques i tecnològiques que suposaran una millora en la gestió de les sol·licituds de la condició de resident, la verificació dels requisits d'accés i també la regulació transitòria de l'obtenció de distintius virtuals i en paper.

A més, aquesta modificació s'adapta a la normativa de la Llei de trànsit i regula de forma més precisa les normes d'acord amb les quals es genera la "taxa ORA" de resident.

Data darrera modificació: 25 de novembre de 2022

Agenda