Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament penja a Cort la llaçada lila per a commemorar el 25-N

25 de novembre de 2022

Palma, 24 de novembre de 2022.- El batle de Palma, Jose Hila, el regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo, la directora general de l'Àrea, Meritxell Esquirol, membres de la corporació municipal i representants de diferents entitats que lluiten pels drets de les dones han penjat avui matí la llaçada lila de la balconada de Cort, per a commemorar el 25-N, que se celebra demà divendres.

Amb aquest gest el consistori referma el seu compromís en la lluita per a eliminar la violència cap a les dones. De fet, des de l'Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+ s'ha elaborat un complet programa d'activitats durant aquest mes de novembre, amb el qual se cerca la implicació i col·laboració de tota la ciutadania davant situacions que es puguin reproduir al nostre entorn.

Recordem que el 25N va néixer del moviment feminista llatinoamericà l'any 1981, per a recordar la data en què foren assassinades, dècades abans, les tres germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa) a la República Dominicana. L'any 1999 l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar aquesta data Dia Internacional afegint-la al seu calendari de celebracions.

A l'acte d'avui hi han assistit també representants de la Fundació Natzaret; Feim Pinya, Verge de Lluc; Les dones de la veu del barri, La Soledat; ACPP Nou Llevant, AV Nou Llevant i Centimets Teatre, tots ells partícips del programa del 25-N, en què han assolit un paper actiu en l'elecció i desenvolupament de les diferents activitats, especialment en les representacions de l'obra Emma i els pinzells. Amb motiu del 25-N demà s'il·luminarà de color lila el castell de Bellver.

Data darrera modificació: 25 de novembre de 2022

Agenda