Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Aquest dijous dia 1 de desembre s'inicia la campanya de renovació del distintiu ORA de residents

25 de novembre de 2022

Un total de 17.996 residents han de renovar el distintiu de la zona ORA entre el dijous dia 1 de desembre i dia 31 de gener del 2023.

Els residents reben aquests dies els avisos corresponents per a poder renovar i pagar la taxa anual de 24 euros

L'Àrea de Mobilitat Sostenible ha comptabilitzat per a la campanya que comença ara un total de 15.605 avisos sense canvis i 1.091 amb canvis

Palma, 27 de novembre de 2022.- El pròxim dijous, dia 1 de desembre, s'obre el termini per a renovar el distintiu de l'ORA per als residents, que estarà vigent fins al 31 de gener de 2023.

Enguany han de renovar aquest distintiu anual un total de 17.996 residents, una xifra que suposa una reducció respecte de l'any passat de 689 residents, un 3,2% menys que l'any anterior.

La tarifa anual de l'ORA per a residents és de 24 euros. Com cada any els avisos es diferencien entre avisos sense incidència (sense canvis), que sumen 15.605 avisos, i 1.091 avisos a persones residents amb algun tipus de variació a la documentació.

Modalitats de renovació del distintiu

El procediment per a renovar el distintiu és el següent:

 • Sense incidència (sense canvis): s'han emès 15.605 avisos d'aquest tipus per a poder renovar telemàticament. Els residents rebran al seu domicili l'avís corresponent i podran abonar la taxa en el termini que estableix la carta fent servir els següents canals de pagament:
  • Per internet, a través del web de l'ajuntament (https://pagaments.palma.cat)
  • A qualssevol d'aquestes entitats bancàries: Caixabank; Banca March; BBVA; Banco de Santander
  • Als caixers automàtics de Caixabank i BBVA utilitzant el codi de barres
  Una vegada abonada la taxa l'àrea de Mobilitat Sostenible enviarà el distintiu de resident ORA al domicili del resident per correu certificat.
  Les persones que vulguin realitzar de forma presencial la renovació del distintiu hauran de fer-ho a les oficines de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes SA (SMAP, SA) ubicades al carrer de Sant Joan de la Salle, 6, en horari de 9.00 a 19.30 hores de dilluns a divendres i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores.
 • Amb incidència (amb canvis de documentació): s'han emès un total de 1.091 avisos a persones residents amb algun tipus de variació a la documentació (DNI, permís de residència, permís de conduir, canvi de vehicle o altres).
  Els residents que rebin un avís amb incidència podran enviar els justificants dels canvis a través del correu electrònic és incidenciesora@palma.cat  i des de l'Àrea de Mobilitat Sostenible se'ls enviarà el document de pagament per a poder abonar la taxa per adreça electrònica (una referència C60 perquè puguin efectuar el pagament). Posteriorment se'ls enviarà el distintiu al seu domicili en 30 dies hàbils (dies inhàbils: dissabtes, diumenges i festius).
  Les renovacions presencials amb incidència únicament es podran efectuar a l'Oficina ORA ubicada a l'edifici de la Policia Local de l'avinguda de Sant Ferran, dins la mateixa OAC, demanant cita prèvia al web www.palma.cat o bé www.mobipalma.mobi o 971 225 571. L'horari per a fer el tràmit de renovació de forma presencial és de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 hores amb cita prèvia.

Dades de tramitació de la campanya 2022

Durant la campanya de l'any passat es varen emetre un total de 17.285 avisos (16.189 sense incidència i 1.096 amb incidència). La majoria de renovacions sense incidència s'efectuaren fent servir canals de pagament telemàtics. Així, es renovaren per aquesta via 6.265 distintius, (323 per finestreta, 1.344 a caixers automàtics, 546 mitjançant banca electrònica i 4.052 mitjançant la passarel·la de pagament de la web municipal).

Presencialment, s'efectuaren un total de 6.226 renovacions d'avisos sense incidència i 966 renovacions presencials amb incidència. Per altra banda, es comptabilitzaren un total de 4.148 cartes sense renovar per diferents motius.

Data darrera modificació: 29 de novembre de 2022

Agenda