Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament posa en marxa una campanya per a fomentar l'ús cívic del patinet elèctric

1 de desembre de 2022

Adrover: "El patinet elèctric és un vehicle del present, però el seu ús ha de ser cívic"

Els patinets són vehicles i estan subjectes a les normes de trànsit

1 de desembre de 2022.- L'Ajuntament de Palma posarà en marxa en les pròximes setmanes una campanya de conscienciació per a promoure un comportament cívic entre els usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), coneguts com a patinets elèctrics.

La primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha presentat la campanya, que està formada per una sèrie de missatges relacionats amb els usos incívics més recurrents dels usuaris de patinets elèctrics. La campanya posa l'accent mitjançant missatges directes i senzills en les normes de circulació que afecten aquest tipus de vehicles, com pot ser la prohibició que viatgin dues persones alhora al mateix patinet o la prohibició del seu ús damunt voreres.

La primera tinenta de batle ha recordat que la tasca de la Policia Local en aquest sentit és constant i que fins i tot s'estan realitzant campanyes específiques que involucren tot el cos de la Policia Local." En la darrera, es varen aixecar més de 500 denúncies en només un mes", ha dit.

"Creim en aquest tipus de nova mobilitat, de fet, molts de nosaltres en som usuaris, però s'ha de fer bé. És normal que amb el desenvolupament de noves tecnologies per al transport sorgeixin resistències, com va passar amb els cinturons de seguretat obligatoris o amb els cascs a les motos, però tant la ciutadania com l'Administració hem de treballar per a harmonitzar i normalitzar-ne l'ús dins una ciutat on conviuen vianants, que han de ser la prioritat més gran, com altres tipus de vehicles", ha dit la regidora de Seguretat Ciutadana.

Adrover ha explicat que "el patinet és un vehicle i com a tal està subjecte a les normes de trànsit ordinari". Així, ha recordat que no poden anar en direcció prohibida i que han de portar els llums encesos en tot moment. La campanya, en concret, se centra en la normativa específica dels mateixos patinets, com que no poden viatjar dues persones al mateix vehicle; que no poden circular per les voreres ni els eixos de vianants; que cal tenir almenys 15 anys; que només es pot circular per un carril bici o per vies de velocitat 30 km/h o inferior; que no es poden utilitzar auriculars ni el telèfon mòbil i que cal portar elements reflectors, com el guardapits.

En aquesta campanya es farà una difusió massiva per mitjans de comunicació, diaris digitals, premsa escrita, ràdio i televisió, així com per xarxes socials, oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament i altres mitjans visuals. En concret es farà difusió mitjançant:

  • 16 diaris digitals
  • 5 mitjans impresos
  • 2 canals de televisió
  • 9 emissores de ràdio
  • I el repartiment de més de 150.000 fulls volants

Data darrera modificació: 1 de desembre de 2022

Agenda