Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Demà s'obre el termini perquè els nous usuaris puguin inscriure's a Bicipalma

16 de gener de 2023

El servei de bicicleta pública ha estat disponible durant els primers quinze dies únicament per a usuaris antics.

Per a ser usuari de la nova Bicipalma cal estar empadronat a Palma, tenir més de 16 anys i emplenar un formulari a traves del web www.bicipalma.com.

Palma, 15 de gener de 2023. Demà dilluns, 16 de gener, s'obre el termini perquè les persones empadronades a Palma i majors de 16 anys puguin inscriure's al nou servei de Bicipalma a traves del web https://www.bicipalma.com/.

Cal recordar que durant els primers quinze dies el nou sistema ha estat operatiu únicament per als usuaris antics. Així, a partir de demà dilluns les persones que vulguin ser usuàries de la nova Bicipalma podran donar-s'hi d'alta emplenant un formulari amb les seves dades personals al web https://www.bicipalma.com/. Una vegada que ho hagin fet,  rebran un correu electrònic de confirmació i, posteriorment, quan des del servei s'hagi comprovat que les dades aportades són correctes, rebran un SMS amb el PIN que els permetrà activar el seu compte i descarregar-se l'app necessària per a començar a fer servir les bicicletes públiques.

Bicipalma anirà tramitant a partir de demà les altes de nous usuaris de forma progressiva. Cal recordar que el sistema de préstec de Bicipalma té un preu de 24 euros anuals i d'altres tarifes, com la de 15 euros per sis mesos, o la de 4 euros amb pagament mensual, que es poden consultar al web.

La nova Bicipalma, que s'estrenà el passat 29 de desembre, s'està executant per fases. En aquests moments ja disposa de 38 estacions operatives i durant les pròximes setmanes anirà incorporant noves estacions. La previsió és arribar a les 85 estacions, 48 de les quals són noves, al llarg del mes d'abril.

El projecte de la nova Bicipalma, que  suma fins a 930 bicicletes noves, de les quals 270 són elèctriques i 660 mecàniques, ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea, inclosos dins el Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència, i fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 d'euros.

Objectius de la UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (PacteVerd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i la promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Data darrera modificació: 16 de gener de 2023

Agenda