Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament reforça a partir de demà la línia 1 de l'EMT del passeig Marítim amb un bus cada 12 minuts

13 de febrer de 2023

El batle ha traslladat la mesura als representants de l'Associació de Comerciants i Industrials del Passeig Marítim durant una trobada mantinguda avui

La ruta que recorre el passeig Marítim es reforça amb 3 busos més perquè la freqüència passi de 24 a 12 minuts

L'Ajuntament col·laborarà en una campanya per a promoure la idea que el passeig Marítim es troba obert

Palma, 13 de febrer de 2023.- La línia 1 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) millorarà les seves freqüències a partir de demà, 14 de febrer. Així ho ha transmès el batle de Palma, Jose Hila, al president de l'Associació de Comerciants i Industrials del Passeig Marítim (ACOIPAM), Manuel Jiménez, i altres membres de l'entitat durant la reunió mantinguda avui a Cort per a posar en comú la informació, inquietuds i possibles solucions a les molèsties que provoquen les obres del Marítim. A la trobada hi han assistit la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau; la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el regidor de Medi Ambient i president d'EMAYA, Ramon Perpinyà.

La línia 1 va des de Portopí fins al Sindicat i recorre el passeig Marítim. L'EMT Palma doblarà a partir de demà el nombre de vehicles que cobreixen la ruta diàriament per tal que la freqüència mitjana de pas sigui de 12 minuts i no de 24, tal com era fins ara. Amb aquesta acció es pretén millorar la connectivitat del passeig Marítim durant el temps que s'estiguin executant les obres de remodelació del passeig Marítim, que tenen un pressupost de 38 milions d'euros i una durada prevista de 20 mesos i permeten remodelar 183.670 metres quadrats per a transformar el passeig Marítim en un passeig verd on passejar i on el vianant sigui el protagonista.

L'Ajuntament també s'ha compromès a col·laborar en una campanya per a promoure i comunicar que el passeig Marítimes es troba obert perquè tota la ciutadania en pugui gaudir.

Aparcaments

Així mateix, s'està fent feina per a habilitar aviat un nou aparcament al solar de CLH, que té una superfície de 30.000 metres quadrats i s'està condicionant amb il·luminació, xarxa de recollida d'aigües, neteja del solar i correcció de desnivell. Aquesta actuació, que suposa una inversió d'uns 267.000 euros, permetrà habilitar de forma gradual en aquest espai fins a 800 places d'aparcament. La primera fase suposarà 120 places d'aparcament. La línia 1 de l'EMT tindrà una parada en aquest aparcament.

Cal recordar que l'Autoritat Portuària va obrir al públic l'estacionament del Moll de les Golondrines, amb capacitat per a 80 vehicles, mentre que l'Ajuntament ha obert un aparcament dissuasori al carrer de Federico García Lorca, amb capacitat per a 130 vehicles.

Data darrera modificació: 13 de febrer de 2023

Agenda