Notícies Palma

Segueix el Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament obre l'aparcament situat al costat dels dipòsits de CLH amb 120 places i connexió directa amb la L1 i la L4 de l'EMT Palma

24 de febrer de 2023

L'EMT Palma amplia des d'avui el recorregut de la L1 perquè disposi així d'una nova parada situada davant l'aparcament dissuasiu

En aquesta primera fase l'aparcament obre amb capacitat per a 120 vehicles i pot arribar a acollir fins a 800 places

Palma, 24 de febrer de 2022.- L'Ajuntament de Palma ha obert avui al públic el nou aparcament dissuasiu que s'ha condicionat amb motiu de les obres de remodelació del passeig Marítim.

El nou aparcament obre en aquesta primera fase amb capacitat per a acollir 120 vehicles. Aquest espai, al qual s'accedeix des del carrer de Joan Miró 227B, ocupa un solar de 30.000 metres quadrats al qual es poden condicionar fins a 800 places de forma progressiva.

La línia 1 de l'EMT, que va des de Portopí fins al carrer del Sindicat, perllonga des d'avui el seu recorregut amb una nova parada situada davant l'aparcament dissuasiu, al carrer de Joan Miró, a la mateixa parada de la L4 (parada 92 de l'EMT Palma).

D'aquesta manera, l'aparcament dissuasiu disposarà d'una connexió directa tant cap al passeig Marítim amb la L1, que ha duplicat el seu servei i té una freqüència de pas de 12 minuts des de la setmana passada, com cap a tota la zona de l'avinguda de Joan Miró, el barri del Terreno i Marquès de la Sénia a través de la L4 (Illetes-plaça de les Columnes), que té una freqüència de pas de 10 minuts.

Millora de la connectivitat mentre durin les obres del passeig Marítim

Durant els darrers mesos l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ha condicionat aquest espai amb il·luminació, xarxa de recollida d'aigües, neteja del solar i correcció de desnivell existent. A més, durant aquests darrers dies s'ha coordinat amb Mobilitat Sostenible la instal·lació d'un nou semàfor i un nou pas per a vianants a la intersecció entre el carrer de Saridakis i l'avinguda de Joan Miró per a dotar la nova parada de bus de major seguretat.

Aquest nou aparcament, unit als aparcaments dissuasius que ha obert al Moll de les Golondrines l'Autoritat Portuària, amb capacitat per a 80 vehicles, i a l'aparcament que va obrir a principis de gener al carrer de Federico García Lorca, amb capacitat per a 130 vehicles, permeten millorar la connectivitat del passeig Marítim mentre s'estiguin executant les obres de remodelació.

Les obres de remodelació del passeig Marítim, que executa l'Autoritat Portuària, tenen un pressupost de 38 milions d'euros i una durada prevista de 20 mesos. Aquestes obres remodelaran 183.670 metres quadrats i el transformaran en un passeig verd on passejar i on el vianant sigui el protagonista.

Data darrera modificació: 27 de febrer de 2023

Agenda