Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Cort de color turquesa per les llengües de signes

15 de juny de 2016

L'Ajuntament va il·luminar anit la seva façana de color blau turquesa pel Dia de les Llengües de Signes en suport de les persones sordes

Martín: "Queda molt de camí per recórrer per a superar els obstacles que tenen les persones sordes en l'àmbit educatiu, laboral i social"

Palma, 14 de juny de 2016.- Cort va il·luminar anit la seva façana principal de color blau turquesa per a commemorar el Dia de les Llengües de Signes Espanyoles, la castellana i la catalana.

Aquest gest de suport als milers de persones sordes i sordcegues arreu de l'Estat espanyol es va perllongar de les 21.00 i les 23.00 hores.

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i representants de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB) varen ser presents a la plaça de Cort en el moment de la il·luminació de la façana de l'Ajuntament.

Martín va destacar el suport des de la seva Regidoria i de l'Ajuntament a les llengües de signes, però va afirmar "que queda molt per fer en l'eliminació de les barreres de la comunicació".

"Viure en democràcia implica tenir en compte tothom i no deixar ningú enrere", va apuntar la regidora, que també va defensar "que és tasca de totes i tots rompre les barreres". Martín va transmetre el suport de l'Ajuntament per a "recórrer el camí de superar els obstacles que tenen les persones sordes en l'àmbit educatiu, laboral i social".

Cada 14 de juny, des de l'any 2014, se celebra el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, perquè aquest mateix dia, l'any 1936, es va constituir la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE). Aquesta entitat, que enguany celebra el seu 80 aniversari, ha fet possible que aquestes llengües siguin avui en dia valorades per la societat.

Data darrera modificació: 17 de juny de 2016

Agenda