Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Les primeres Festes d'Estiu de Palma se celebraran del 20 de juny fins al 3 de juliol

16 de juny de 2016

Frade: "Hem dissenyat activitats que permetin la participació dels ciutadans, de tots els públics i edats i que arribin a diferents llocs de la ciutat"

"Inclouen diverses disciplines artístiques, com la poesia, el teatre i la dansa, a més de la música, activitats programades per entitats ciutadanes i des d'altres serveis municipals"

Palma, 16 de juny de 2016.- La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha presentat avui les primeres Festes d'Estiu organitzades per l'Ajuntament de Palma, aprofitant l'arribada del solstici d'estiu, que coincideixen amb les festes de Sant Joan i se celebraran del 20 juny fins al 3 de juliol.

Frade ha explicat que "hem dissenyat activitats que permetin la participació directa dels ciutadans i que arribin a tots els públics i edats". Descentralitzar i portar activitats a diferents llocs de la ciutat és un dels altres objectius que s'han perseguit, segons la regidora.

El programa inclou diverses disciplines artístiques, com la poesia, el teatre i la dansa, a més de la música, activitats programades per entitats ciutadanes i des d'altres serveis municipals.

El model de Festes d'Estiu s'ha treballat a partir dels suggeriments i les propostes que han sorgit de la Comissió de Festes de Palma, "en un esforç conjunt entre les entitats ciutadanes i l'Ajuntament de perfilar i definir les festes, en general, que volem a la nostra ciutat", ha explicat Frade, que també ha desitjat que "aquestes festes siguin el sus a les festes d'estiu de la gran part de les nostres barriades".

Entre altres actes estan inclosos dins el programa la Nit de Sant Joan; l'Esclataventura, un conjunt d'activitats dirigides a infants i famílies que se celebrarà al parc de la Mar dia 24 de juny; el cicle "Les altres veus", un espai de música interpretada per dones i que vol ser un homenatge a les grans dones de Palma i que també inclourà dues rutes guiades; el Passejart, una mostra de microteatre i dansa, o el Trecabarris, la gimcana popular que enguany se celebrarà dia 25 de juny pels carrers del barri de Pere Garau. Una de les novetats és el concurs gratuït i obert a tothom de playback i karaoke PalmaTalent, que viurà la seva gran final dia 2 de juliol al parc de la Riera.

El pressupost total de despeses aproximat, incloent-hi activitats, serveis, instal·lacions, publicitat i assegurances, del programa de festes d'Estiu a Palma ha estat de 85.000 €. L'any passat el pressupost va ser de 60.000 €, però només va incloure les festes de la Mare de Déu de la Salut i la Nit de Sant Joan, per les dues setmanes plenes d'activitats d'enguany.

Data darrera modificació: 17 de juny de 2016

Agenda