Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

La ciutadania presenta 309 propostes per al projecte de Pressupost Participatiu

17 de juny de 2016

Eva Frade: "Estam molt contents. Palma és una ciutat que participa, i participa molt"

"S'ha presentat una xifra de propostes a la mitjana de ciutats amb projectes similars, com Lisboa, Madrid o Barcelona"

Entre el 20 i el 30 de juny les propostes aprovades podran rebre el suport de la ciutadania. Podran participar en aquesta segona fase les persones empadronades a Palma majors de 16 anys

Palma, 17 de juny de 2016.- Els ciutadans i ciutadanes i diferents entitats han presentat un total de 309 propostes (al llarg del matí s'han comptabilitzat 3 propostes més que s'havien presentat presencialment i encara no s'havien rebut a l'hora de la roda de premsa) per al projecte de Pressupost Participatiu de l'Ajuntament. El consistori ha destinat un total d'1 milió d'euros per a ser invertits directament segons les propostes presentades per part de la ciutadania.

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha mostrat la seva satisfacció per la xifra de propostes presentades. "Podem fer desaparèixer aquesta por que Palma és una ciutat que no participa", ha afirmat Frade, que també ha sentenciat que "participa i participa molt".

Frade ha recordat que aquest projecte és el primer i que, per tant és pilot. "Aquest any és un any experimental, de diagnosi. Estam avaluant el nivell de participació i les necessitats de la ciutadania per a fer un model definitiu conjuntament amb les entitats, partits polítics o el Consell Social, per a fer les bases definitives del pla quinquennal de pressuposts participatius", ha afirmat la regidora de Participació, que ha destacat que la xifra de propostes rebudes està a la mitjana de ciutats amb projectes similars, com Lisboa, Madrid o Barcelona".

A partir d'ara la comissió tècnica estudiarà les propostes rebudes i les aprovades seran publicades a partir de dia 20 perquè puguin rebre els suports de la ciutadania. En aquesta segona fase, que es perllongarà del 20 al 30 de juny, podran participar les persones empadronades a Palma majors de 16 anys, mitjançant el web de l'Ajuntament i amb la Targeta Ciutadana.

De les 309 propostes presentades, 117 han estat fetes per entitats i 192 per persones a títol individual. 297 propostes han estat fetes per persones empadronades a Palma. De les 12 restants, 11 eren residents a Marratxí i 1 a Porreres.

Data darrera modificació: 20 de juny de 2016

Agenda