Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament treballa per a millorar les condicions de les galeres i dels animals que presten el servei

20 de juny de 2016

Les àrees de Mobilitat i Benestar Animal treballen en la modificació del reglament actual i en el trasllat de la parada de Conquistador

S'han intensificat els controls i el seguiment dels animals i s'estan duent a terme controls setmanals a les galeres

Palma, 20 de juny de 2016.- Les àrees de Mobilitat i d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal estan treballant per a millorar les condicions de les galeres i dels animals que presten el servei. Una de les mesures que s'està estudiant és el trasllat de la parada del carrer del Conquistador, que s'ha d'ubicar en un altre lloc que reuneixi les condicions òptimes. A més, s'està treballant en la modificació de l'Ordenança actual i des de fa tres setmanes s'han intensificat els controls i el seguiment dels animals, tal com es va fer l'estiu de l'any passat.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha recordat que des de fa mesos ambdues àrees estan mantenint reunions amb els conductors de les galeres per a traslladar la parada de Conquistador a un altre lloc, encara per definir. "El carrer es troba en un pendent i això suposa un doble esforç per a l'animal, ja que estan aturats en un pendent i, a més, han de fer un sobreesforç a l'hora d'arrancar", segons Ferrer. La nova ubicació haurà de tenir una sortida d'aigua corrent perquè els animals puguin beure i els puguin rentar, a més d'embornals. Actualment, a Palma hi ha 28 llicències concedides: 15 a la parada de la Seu, 8 a Conquistador i 5 a l'Arenal.

Modificacions

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha recordat que s'està duent a terme una revisió del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor. "Es tracta d'una norma ambigua que dóna peu a interpretacions diferents", ha dit Truyol. A més, des de fa tres setmanes s'han intensificat els controls i el seguiment dels animals i s'estan duent a terme controls setmanals "per a verificar quantes hores de feina fan els cavalls" i que "no s'excedeixen".

També es fan "revisions completes dels animals, de les cavalleries i els carruatges i es revisa el nombre de passatgers que duen", segons Truyol. I tot això per a "fer complir la normativa vigent" per a aconseguir "el benestar dels animals i una bona qualitat del servei que es presta", en paraules de la regidora. De moment, ja s'han retirat dos cavalls del servei i s'han obert diversos expedients.

Data darrera modificació: 21 de juny de 2016

Agenda