Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Veïns i veïnes de la Soledat dissenyaran i construiran un solar municipal ara sense ús

20 de juny de 2016

L'Ajuntament posa en marxa un procés d'urbanisme participatiu per a transformar un solar buit de 2.225 m2 del barri

Antoni Noguera: "de la mà d'Arquitectives, volem donar vida als barris amb nous jardins, horts o espais recreatius. Fet per i per als mateixos veïns"

Palma, 20 de juny de 2016.- L'Àrea de Model de Ciutat i Infraestructures posen en marxa un projecte que transformarà diferents solars buits de Palma en espais públics per a les barriades. El primer solar amb el qual s'inicia aquest Projecte "Solar" és un de situat al barri de la Soledat, de 2.225 metres quadrats, que és de titularitat municipal i està catalogat com a espai lliure públic.

Aquest dilluns s'ha presentat el projecte als veïns amb una festa a la plaça de Sant Francesc Xavier i la projecció d'un vídeo explicatiu. El disseny i construcció del projecte es farà de la mà de l'empresa Arquitectives, que guiarà tot el procés, i sobretot de la mà dels veïns i veïnes, alumnes, AMIPA, comerciants, entitats i associacions del barri.

L'objectiu és transformar l'espai ara buit, ja sigui en un hort urbà, un parc infantil, una zona esportiva, etc. El tinent de batle Antoni Noguera explica que "entre tots decidirem quin ús donam a aquest espai, ara en desús, per a transformar-lo en un espai per a la gent del barri". El regidor d'Infraestructures, Rodrigo A. Romero, ha ressaltat la importància d'un projecte com aquest, "que dinamitza els barris, fomenta la creativitat de veïns i infants, així com també els beneficis de tenir un solar net, cuidat i amb un ús concret perquè evita que generi brutor, plagues o sensació d'abandonament".

Per la seva part, Cristina Llorente, membre d'Arquitectives ha posat de relleu que es tracta de transformacions temporals que són fruit de processos participatius, i que per tant, d'aquí un temps les necessitats i inquietuds d'un barri poden ser unes altres, i posar en marxa un nou disseny i construcció d'una nova utilitat per al solar. "Quan els veïns i els alumnes de les escoles vegin materialitzat el seu disseny i les seves propostes, sentiran que aquell espai és seu, el cuidaran i el seguiran dinamitzant".

El procés participatiu s'iniciarà el setembre amb taules participatives principalment en l'entorn escolar i està previst que es comenci a construir el desembre, també amb la participació i implicació dels veïns i veïnes.

El projecte compta amb la implicació principal de les àrees de Model de Ciutat i Infraestructures, així com també de les de Participació, Igualtat, Medi Ambient i Benestar i Drets Socials.

Els propers solars dins el Projecte "Solar" estan situats als barris de Son Ximelis, Verge de Lluc i Can Capes. Podeu trobar més informació al web www.projectesolar.com/.

Data darrera modificació: 21 de juny de 2016

Agenda