Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

El Servei d'Acolliment a Víctimes de Violència de Gènere es concentra per a facilitar les mesures de protecció

22 de juny de 2016

Molina: "A partir d'ara s'atendran les víctimes de violència de gènere i els seus infants, per part d'un equip específic amb metodologies específiques"

"Els plecs del contracte aprovats avui per la Junta de Govern prioritzaran la qualitat tècnica dels projectes"

Truyol: "També hem aprovat la inversió per a la rehabilitació de 20 habitatges al Camp Redó per a ús social i la cessió d'espais per als sindicats de Cort"

Palma, 22 de juny de 2016.- El tinent de batle d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha informat avui que la Junta de Govern ha aprovat els plecs de les condicions administratives i tècniques que ha de regir els pròxims dos anys el Servei Municipal d'Atenció a la Violència de Gènere. La Junta de Govern també ha aprovat els plecs per al Servei d'Acolliment Municipal a Víctimes de Violència de Gènere (SAMVG).

Segons ha afirmat el regidor, amb els nous plecs del SAMVG "aconseguim concentrar el servei en un contracte, un espai, un públic i un equip". A partir d'ara "en un edifici, més dos pisos, s'atendran específicament les víctimes de violència de gènere i els seus infants, per part d'un equip específic amb metodologies específiques".

Molina també ha recordat que durant els anys passats les víctimes eren ateses de forma no exclusiva en un o més centres residencials, amb metodologies no específiques, "la qual cosa no en facilitava l'abordatge que recomana la llei, pel que fa a les mesures de protecció".

A més, es recupera la figura del promotor/a laboral i del tècnic de manteniment, que havien caigut amb la proposta de plecs de finals de la legislatura anterior.

Per a l'acollida de les víctimes de violència de gènere que ho requereixin, s'utilitzaran instal·lacions residencials externes fins que estigui disponible l'edifici municipal, actualment en procés d'adaptació amb la col·laboració del Patronat Municipal de l'Habitatge.

Molina ha afirmat "que es vol prioritzar la qualitat tècnica del projecte sobre la baixa econòmica". Per aquest motiu, els nous plecs equiparen la mecànica de puntuacions de l'oferta econòmica i la del projecte tècnic. A més, hi ha una nota de tall per als projectes tècnics que si no la superen, queden exclosos del concurs. També s'apliquen clàusules socials o de gènere adaptades a l'objecte de la contracta.

La Junta també ha aprovat definitivament la concessió de subvencions per a les associacions de persones majors per als anys 2016-2017 i per a la realització de projectes de sensibilització i foment dels drets humans, de les relacions nord-sud i de la diversitat cultural. També se subvencionaran activitats de suport a les persones que exerceixen la prostitució.

Altres acords de la Junta de Govern

Per la seva banda, la portaveu de l'equip de Govern, Neus Truyol, ha informat d'altres acords presos a la Junta de Govern. Avui s'han aprovat les partides econòmiques necessàries per a la rehabilitació de 20 habitatges al Camp Redó, per a ser destinats a habitatges socials.

Truyol també ha anunciat l'acord per a la cessió d'un espai per als sindicats amb representació a l'Ajuntament per a l'exercici de l'activitat sindical.

Data darrera modificació: 23 de juny de 2016

Agenda