Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Participació Ciutadana obre la porta a la gestió cívica dels casals de barri

1 de juliol de 2016

La regidoria ha presentat el nou Pla estratègic de subvencions 2016-2019 basat en les necessitats de les associacions detectades

Frade: "Amb aquesta nova gestió allò que fem és recuperar els casals per a la ciutadania"

Palma, 1 de juliol de 2016.- L'Àrea de Participació Ciutadana ha presentat el nou Pla estratègic de subvencions 2016-2019. Les subvencions seran bianuals per "donar més facilitats" a les associacions i, a més, "s'obre la porta a la gestió cívica dels casals de barri", tal i com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade. A l'hora de redactar el nou pla s'ha comptat amb la col·laboració de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, amb la qual "s'ha fet feina mà a mà", segons Frade.

L'Ajuntament de Palma disposa a dia d'avui de 29 casals de barri. D'aquests, 14 tenen la gestió externalitzada, 12 la gestió en cessió d'ús per a associacions de veïns i 3 en cessió d'ús per a qualsevol entitat de forma puntual. L'objectiu és que a finals de 2017 els 12 casals en cessió d'ús i els 3 en cessió d'ús puntual siguin gestionats i dinamitzats per les associacions veïnals. Pel que fa als externalitzats,s'aniran recuperant un cop acabin el contracte amb l'Ajuntament. "Amb aquesta nova gestió allò que fem és recuperar els casals per a la ciutadania dotant-los de la capacitat de realitzar activitats i dinamitzar el seu barri en base a la sensibilitat de cada un dels nostres barris", ha dit Frade.

Dues líneesEl pla contempla dues línees de subvencions, una per a associacions de veïns i les seves federacions dotada amb 250.000 euros anuals i una de nova per a la gestió cívica de casals de barri municipals, la quantia de la qual s'està perfilant. La valoració dels projectes es basarà més en la qualitat que en la qualitat perquè "les entitats puguin fer les activitats que més els hi agradin".

Pel que fa a la justificació de les ajudes també s'introdueixen canvis. Així, ara es sol·licitarà un primer informe general amb els objectius i els resultats més el context pel qual volen desenvolupar l'activitat que demanen i un segon amb les activitats concretes les despeses de les quals s'hauran de justificar. "Donam resposta en allò que ens traslladaren les associacions i les entitats", ha explicat la regidora.

Data darrera modificació: 1 de juliol de 2016

Agenda