Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

L'Ajuntament amplia l'horari del servei de socorrisme i millora l'accessibilitat a les platges i zones de bany

1 de juliol de 2016

Truyol: "És fonamental perquè tothom pugui gaudir en bones condicions d'aquest mar i aquests kilòmetres de platja que tenim".

Romero: "La nostra voluntat és tenir les 5 platges amb punt de bany assistit certificades i afegir dos punts més a platja de Palma".

Palma, 1 de juliol de 2016.- El servei per a les platges i zones de bany de Palma ha introduït enguany millores tant pel que fa al servei de socorrisme com en l'accessibilitat. Així ho han explicat avui la tinenta de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, i el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat. Rodrigo A. Romero.

Truyol ha destacat que per a l'equip de govern "és fonamental l'accés a les platges aquest estiu perquè tothom pugui gaudir en bones condicions d'aquest mar i aquests kilòmetres de platja que tenim el privilegi de tenir a Palma".

Ampliació horari servei socorrisme

Primer de tot, s'incrementa el servei de socorrisme a les platges i zones de bany i s'allarga la temporada baixa, que acabava ara el 15 d'octubre, fins a finals de mes d'octubre. La temporada baixa es perllonga des del dia 1 maig, fins dia 15 juny i del 16 setembre fins al 31 d'octubre i l'horari del servei en aquestes dates és de les 11.00 a les 18.00 hores.

L'horari en temporada alta, del 16 de juny fins al 15 de setembre, és de les 10.00 fins a les 19.00 hores.

Aquest increment de dies i d'horari ha suposat també un increment d'efectius i s'ha passat de la quarantena de socorristes l'estiu passat a 58 enguany.

A la platja de Cala Major, diferent de la resta per la seva ocupació, l'horari en temporada baixa serà de les 11.00 a les 19.00 hores i en temporada alta de les 10.00 a les 19.30 hores.

Pel que fa a l'accessibilitat, l'horari de suport a persones amb mobilitat reduïda també es modifica i s'incrementa, en afegir-se un suport en temporada baixa (de l'1 al 15 juny i del 16 al 30 de setembre de les 11.00 a les 18.00 hores) que l'any anterior no hi era. En temporada alta, l'horari de suport és de les 10.00 a les 19.00 hores.

De cara als mesos de juliol i agost també s'han programat una sèrie d'activitats dirigides a infant i adults de prevenció de la salut i educació ambiental. Truyol ha explicat que també s'allargaran fins al principi de curs escolar "perquè ens interessa portar la prevenció de les platges a les escoles". Hi haurà activitats per conèixer millor la feina del socorrista, de primers auxilis, de la maniobra Heimlich o per protegir-se del sol, hidratació i prevenció de meduses, entre d'altres.

Distinció pel servei de socorrisme

La regidora Truyol ha destacat que el bon servei de socorrisme s'ha traduït en el reconeixement per part d'ADEAC (el mateix organisme que atorga les banderes blaves), que ha concedit a Palma, juntament amb Mazarrón (Múrcia) les dues úniques ciutats en tot l'estat espanyol, la "Distinció de salvament, socorrisme i primers auxilis". Aquesta distinció premia les millores en mesures preventives, en recursos humans o dels llocs de socorrisme, a més dels recursos materials de rescat.

Millores a la senyalització i accessibilitat a les platges

A més de les millores en el servei de socorrisme, el regidor Rodrigo A. Romero a explicat les novetats en l'accessibilitat la millora dels punts adaptats. S'ha millorat la senyalització per a la localització del punt de bany assistit a les dues platges certificades, platja de Palma (balneari 15), i Ciutat Jardí, així com a les places de vehicles reservades per PMR. A més, s'han posat pictogrames identificatius, en alt relleu i braille, en banys/dutxes/vestidors adaptats.

També s'han eliminat petites irregularitats del paviment, s'han instal·lat vorades en els escocells o canviat reixetes d'embornals.

Romero ha destacat el compromís que "aquesta legislatura les cinc platges amb punts de bany assistit a Palma estiguin certificades". Actualment hi ha dues platges amb la certificació Aenor d'accessibilitat, Ciutat Jardí i Platja de Palma (balneari 15) però enguany també es demanarà la certificació per a Cala Estància. Cala major i Can Pere Antoni són les altres dues platges amb punt de bany assistit.

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat també ha afirmat, a més, que "la voluntat és afegir dos punts més assistits a la platja de Palma al que hi ha situat actualment al balneari 15".

Altres millores a les platges han estat la substitució de les cabines de plàstic i els WC químics per mòduls compactes amb connexió d'aigua i evacuació o l'ampliació de la zona descans i de la carpa d'ombra.

Web: Millores i novetats platges de Palma

Data darrera modificació: 7 de juliol de 2016

Agenda