Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Les obres en els accessos a les escoles s'aturaran durant l'inici del nou curs escolar

9 de setembre de 2016

Susanna Moll: "La inversió feta a les escoles aquest estiu demostra el compromís de l'equip de govern en la dignificació de les escoles".

Virginia Abraham: "Des de l'Ajuntament podem garantir que la jornada escolar es podrà desenvolupar de manera normalitzada".

Palma, 8 de setembre de 2016.- Les obres de millora i renovació dels centres escolars de Palma que s'han realitzat durant l'estiu estan pràcticament enllestides i permetran un inici de curs amb normalitat. Així ho han anunciat avui la tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i la coordinadora general d'Infraestructures i Accessibilitat, Virginia Abraham.

Moll ha explicat que en els CEIP de Son Quint, Màxim Alomar, Aina Moll i Marian Aguiló continuen en execució les obres de reparació de façanes i pintura, que està previst finalitzin al llarg del mes de setembre. La regidora d'Educació ha explicat que s'ha informat les direccions dels diferents centres educatius i les obres pendents no afectaran l'inici de les classes. Moll ha afirmat que la inversió feta aquest estiu demostra "el compromís de l'equip de govern en la dignificació dels centres escolars"

També quedaran pendent d'execució algunes de les obres de millores que s'han realitzat en els patis dels centres del Coll d'en Rabassa, Joan Miró, el Terreny i Camilo José Cela, però que tampoc afectaran el bon desenvolupament de l'inici del curs escolar.

Pel que fa a les obres a la via pública, Abraham ha afirmat que "podem garantir que la jornada escolar es podrà desenvolupar de manera normalitzada". La setmana que ve, setmana d'inici del període escolar, es paralitzarà tota l'obra gran que afecta les rutes escolars per tenir col·legis a prop. També s'ha ordenat reduir l'ocupació per obra dels carrils de circulació.

Les obres municipals gestionades pel servei de vialitat estan acabades o pràcticament finalitzades (carrer Dragonera, Son Espanyolet, carrers Sevilla i Murillo). L'única que queda en actiu és la d'Eusebio Estada, on s'aplica el protocol com la resta d'obres.

Les obres que es gestionen des del servei d'enllumenat s'aplicarà el protocol de reducció de l'ocupació per obres a la via pública.

La paralització per obres afecta les obres de substitució de la canalització d'aigua que EMAYA està realitzant a Son Armadams i El Terreny i a Son Espanyolet.

En aquestes obres no s'actuarà en cap de les vies principals (avinguda Picasso, camí de Son Espanyolet, carrer Barrera, carrer Dragonera i carrer Libertat). En vies no principals i sense perjudicar el tràfic rodat sí que se seguirà amb l'execució de les proves i neteja de les canonades instal·lades previstes.

En l'obra que es realitza en la rotonda de Son Rapinya, es continuarà actuant a l'interior de la rotonda, però s'aplicarà el protocol de no ocupació del carril de circulació que discorre junt col·legi Mare Alberta.

Per a la setmana que ve no s'autoritzarà cap obra. Si fos una autorització d'urgència, aquesta sempre seria amb horari a partir de les 9.30 hores, posterior a l'entrada en els col·legis.

Si ja es disposés d'autorització, s'haurà de retirar o reduir les seves ocupacions, i en cap cas es poden ocupar carrils de circulació.

Data darrera modificació: 9 de setembre de 2016

Agenda