Notícies Palma

Ple en directe Canal YouTube Twitter Ajuntament Facebook Ajuntament

Com convertir 18 places d'aparcament en un espai per a tothom

16 de setembre de 2016

El Park(ing) Day ha obert avui la Setmana Europea de la Mobilitat amb 18 propostes d'intervenció a diferents punts de Ciutat

Hila: "S'ha de canviar la mobilitat i s'ha d'anar cap a una ciutat que sigui dels seus ciutadans"

Ferrer: "El Park(ing) Day té un caràcter reflexiu i divertit, es traca d'envair l'espai d'una manera diferent"

Palma, 16 de setembre de 2016.- En què es pot transformar una plaça d'aparcament? Aquesta és la reflexió que avui s'ha traslladat a la ciutadania a través del Park(ing) Day, l'activitat que ha donat el sus a la Setmana Europea de la Mobilitat. En total, s'han transformat 18 punts diferents de la ciutat, amb propostes que han anat des de convertir l'aparcament en una zona verda fins a taules informatives o un photocall.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que la Setmana Europa de la Mobilitat és "un moment per a reflexionar al voltant de l'ús del vehicle privat i dels mitjans de transport alternatiu i els avantatges que aquests tenen per a la ciutadania". "Apostam per una mobilitat diferent amb un objectiu clar: s'ha de canviar la mobilitat i s'ha d'anar cap a una ciutat que sigui dels seus ciutadans, que han de poder viure més tranquils en una ciutat més moderna, amb un trànsit més pacificat i que tant residents com turistes la puguin gaudir", segons el batle.

Per al regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, el Park(ing) Day és una iniciativa que cerca una reflexió sobre "quin ús donam a la ciutat i quin ús feim del cotxe privat". "Es proposa substituir cotxes aparcats per una iniciativa ciutadana que té un caràcter reflexiu i divertit, es tracta d'envair l'espai d'una manera diferent", en paraules de Ferrer.

Localitzacions

L'Àrea de Mobilitat ha participat en el Park(ing) Day instal·lant dos aparcaments per a bicicletes que tenen forma de cotxe i que ocupen l'espai d'un vehicle. Tenen capacitat per a 10 bicicletes i quedaran de forma permanent al carrer de Jaume III i a la plaça d'Alexander Fleming. El missatge és clar, segons Ferrer: "On hi cap un cotxe, hi caben 10 desplaçaments de 10 persones". L'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics també s'ha apuntat al Park(ing) Day amb quatre propostes diferents.

En total, hi han participat 11 entitats i associacions ciutadanes: Naturalment, Jane's Walk, Biciutat, CEIP Son Oliva, Plataforma Voluntariat, Racó de ses Idees, AV Bons Aires Arxiduc, Ecotxe, Almacén de Salazones, Creu Roja i l'Escola Superior de Disseny.

Data darrera modificació: 19 de setembre de 2016

Agenda